Το Surface Pro 3, ο υβριδικός υπολογιστής της Microsoft ο οποίος συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός tablet και ενός φορητού υπολογιστή σε ένα πακέτο, κάνει από το τέλος του μήνα την παρουσία του αισθητή στην Ευρώπη μετά το ντεμπούτο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, το Surface Pro 3 θα κυκλοφορήσει σε 25 επιπλέον χώρες οι οποίες είναι η Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Κίνα, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ιρλανδία, Ιταλία, Κορέα, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σιγκαπούρη, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταιβάν, Ταιλάνδη και Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Στις παραπάνω χώρες δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα όμως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθευτούν μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας στα περισσότερα Ευρωπαϊκά καταστήματα της Microsoft, με την αποστολή στη χώρα μας να γίνεται δωρεάν.

 

Συνολικά το Surface Pro 3 θα κυκλοφορήσει σε τρία μοντέλα, όλα εκ των οποίων βασίζονται στην 4η γενιά των Intel Core i επεξεργαστών της Intel με τιμή που ξεκινά από τα €799 για το μοντέλο με επεξεργαστή Core i3, 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρο και φυσικά με προεγκατεστημένα τα Windows 8. Το πρόσθετο πληκτρολόγιο/κάλυμμα που μετατρέπει τη συσκευή σε φορητό υπολογιστή κοστίζει €130.

 

Το ερώτημα πάντως παραμένει κατά πόσο η Microsoft θα συνεχίσει την προώθηση ολόκληρης της σειράς των Surface, με πρόσφατες εκτιμήσεις να υπολογίζουν τις ζημιές της εταιρείας στο 1.7 δισ. δολλάρια, συμπεριλαμβανομένων και των 900 εκ. δολλαρίων που η εταιρεία πιστώθηκε πέρσι για το Surface RT tablet.

 

Link.png Site: Surface Blog