Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό πως η Lenovo πωλούσε φορητούς υπολογιστές με προεγκατεστημένο adware, εκθέτοντας την ασφάλεια των χρηστών της.

Όπως αναφέρει το The Verge, η Microsoft έχει προβεί σε ενημέρωση του Windows Defender για να απομακρύνει αποτελεσματικά το Superfish adware ενώ επιπλέον γίνεται αναίρεση και των πιστοποιητικών SSL που είχαν εγκατασταθεί από το ίδιο.

Όσοι χρήστες πιστεύουν πως εκτέθηκαν στο συγκεκριμένο adware, μπορούν να το διαπιστώσουν σε αυτό τον σύνδεσμο και καλούνται να κάνουν άμεσα ενημέρωση τον Windows Defender.

 

Ωστόσο, οι κατηγορίες συνεχίζουν να βαραίνουν την Lenovo που δε κατάφερε να διορθώσει το πρόβλημα, καθώς η μόνη που έδωσε μια τελική λύση ήταν η Microsoft, αν και συνεχίζουν να υφίστανται ανησυχίες σχετικά με τους υπολογιστές που εκτέθηκαν.

 

Όπως σχολίασε ο Tod Bearsley της εταιρείας Rapid7, είναι αρκετά πιθανό και το γεγονός πως το Superfish να έχει αλλοιώσει εκτελέσιμα αρχεία, οπότε η καλύτερη λύση για τους πιο σχολαστικούς θα ήταν να επανεγκαταστήσουν το λογισμικό.

 

 

Link.png Site: The Verge