Η Microsoft συνεχίζει το σερί αγορών mobile εφαρμογών και υπηρεσιών από άλλες πλατφόρμες, με τις τελευταίες πληροφορίες να τη φέρουν ως τον νέο ιδιοκτήτη της εφαρμογής SwiftKey.

Για όσους δε γνωρίζουν, το SwiftKey είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εξωτερικά πληκτρολόγια για την πλατφόρμα του Android αλλά και του iPhone, με παρουσία σε περισσότερες από 300 εκατομμύρια συσκευές. Σύμφωνα με του Financial Times που έχουν πληροφορίες για τη συμφωνία, το ποσο εξαγοράς κυμαίνεται περίπου στα 250 εκ. δολάρια, με την εφαρμογή να συνεχίζει να κυκλοφορεί χωρίς χρέωση.

 

Την περσινή χρονιά, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το πληκτρολόγιο είχε ανακοινώσει έσοδα της τάξεως των 8.4 εκ. δολαρίων, ένα ποσό που βασίζεται κυρίως σε συνεργασίες της SwiftKey με άλλους κατασκευαστές smartphone προκειμένου να βρίσκεται προεγκατεστημένο στις συσκευές τους. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στο Λονδίνο ενώ οι 150 εργαζομένοι της εταιρείες βρίσκονται και σε δύο ακόμη γραφεία της SwiftKey, στο San Franicsco και τη Seoul.

 

Η τεχνολογία στην οποία βασίζεται το SwiftKey έχει άμεση σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη, με το πληκτρολόγιο να μαθαίνει τον τρόπο με τον οποίο πληκτρολογεί ο χρήστης της συσκευής και να προχωρά σε αυτόματες διορθώσεις οι οποίες είναι σχεδόν πάντα απροβλημάτιστες έναντι των κλασσικών πληκτρολογίων. Μάλιστα όλα τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής δεν περιορίζονται στην Αγγλική γλώσσα αφού μόνο η έκδοση για την πλατφόρμα του Android υποστηρίζει περισσότερες από 100 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένου και της Ελληνικής.

 

Το SwiftKey έρχεται να αποτελέσει μέρος μιας σειράς εξαγορών εφαρμογών στις οποίες έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια η Microsoft όπως το Wunderlist, το Sunrise, αλλά και την εφαρμογή e-mail, Acompli. Αν και για την ώρα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για τα σχέδια αξιοποίησης της εφαρμογής, πιθανόν η Microsoft να προχωρήσει στην ενσωμάτωση του στην πλατφόρμα των Windows 10 Mobile. Πάντως η εταιρεία ήδη ετοιμάζει τη δική της υλοποίηση πληκτρολογίου που έχουμε δει στα Windows Phone, αυτή τη φορά για το iPhone αλλά και την πλατφόρμα του Android.

 

Link.png Site: http://www.ft.com/cms/s/0%2Ff86534c6-c9fa-11e5-be0b-b7ece4e953a0.html#axzz3z3Vqw4Yh[/url]']Financial Times