Μια πολύ μεγάλη εξαγορά ανακοίνωσε πριν λίγο η Microsoft, η οποία είναι ο νέος ιδιοκτήτης του LinkedIn, μιας από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης που απευθύνεται σε επαγγελματίες όλων των κλάδων.

Το ποσό της εξαγοράς φτάνει τα 26.2 δισ. δολάρια σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Microsoft, με το ποσό να μην περιλαμβάνει καθόλου την ανταλλαγή μετοχών και να παρέχεται ολόκληρο σε μετρητά. Με βάση τη συμφωνία, το LinkedIn θα διατηρήσει την ανεξαρτησία του ως αυτόνομη εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου της ονομασίας και του σήματός του.

 

Με βάση τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα, το LinkedIn παρουσιάζει αύξηση στη βάση χρηστών του κατά 19% σε ετήσια βάση, έχοντας φτάσει τα 433 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως. Μηνιαίως η ιστοσελίδα δέχεται 105 εκατομμύρια μοναδικές επισκέψεις, με τις συνδέσεις από φορητές συσκευές να σημειώνουν σημαντική αύξηση 49% σε ετήσια βάση. Οι αγγελίες για θέσεις εργασίας αποτελούν πάντα ένα από τα δυνατότερα χαρτιά του LinkedIn, με περισσότερες από 7 εκατομμύρια αγγελίες να είναι ενεργές αυτή την εποχή, μια αύξηση που σε ετήσια βάση κυμαίνεται στο 100%.


 

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, αναφέρει ότι «η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το LinkedIn έχει δημιουργήσει μια φανταστική επιχείρηση που ως επίκεντρο της έχει τη διασύνδεση των επαγγελματιών σ' ολόκληρο τον κόσμο. Μαζί μπορούμε να επιταγχύνουμε την ανάπτυξη του LinkedIn παράλληλα με το Office 365 και το Dynamics της Microsoft, όσο επιδιώκουμε να παρέχουμε περισσότερα εργαλεία σε κάθε άτομο και οργάνωση στον πλανήτη».

 

Από την πλευρά του ο Jeff Weiner, θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος του LinkedIn, και σε δηλώσεις του αναφέρει ότι «όπως αλλάξαμε τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος συνδέεται με την ευκαιρία, η σχέση αυτή με τη Microsoft και ο συνδυασμός των υπηρεσιών cloud που παρέχει σε συνδυασμό με το δίκτυο του LinkedIn, μας δίνει την ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος εργάζεται». Ο Weiner προσθέτει ακόμα ότι «τα τελευταία 13 χρόνια έχουμε τη μοναδική θέση να συνδέουμε επαγγελματίες προκειμένου να γίνουν πιο παραγωγικοί και επιτυχημένοι, και ανυπομονώ να οδηγήσω την ομάδα μας στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας μας».

 

Η συμφωνία των δύο εταιρειών αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του έτους.

 

Link.png Site: Microsoft