Στο Game Developers Conference που πραγματοποιήθηκε στο San Francisco, η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows Holographic μετονομάζονται σε Windows Mixed Reality για να έρχεται σε ευρύτερη συνάρτηση με το όραμα της εταιρείας για τη πλατφόρμα.

Η Microsoft ενοποιεί το οικοσύστημα mixed reality γύρω από μία πλατφόρμα που ενεργοποιεί το διαμοιρασμό των εμπειριών και επιτρέπει τη διαλειτουργικότητα ανάμεσα στα διάφορα headsets. Με το άνοιγμα της πλατφόρμας Windows Mixed Reality στο σύνολο της βιομηχανίας, αναμένεται ανάπτυξη ολογραφικών εφαρμογών καθώς και η δημιουργία δυνατότερων εμπειριών και καλύτερων συσκευών για όλους.

 

Η διαθεσιμότητα επίσης του Developer Edition kit θα προσφέρει στους developers λογισμικού και παιχνιδιών τα εργαλεία που χρειάζονται για να ξεκινήσουν να δημιουργούν software για τη πλατφόρμα.

 

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι θα συνεργαζόταν με άλλες εταιρείες πάνω στην κατασκευή holographic headsets κάνοντας γνωστό ουσιαστικά ότι την ενδιαφέρει να επεκτείνει τη πλατφόρμα mixed reality (VR/AR) πέρα από το Hololens. Το dev kit περιλαμβάνει ένα πρωτότυπο headset της Acer, τεκμηρίωση, πρόσβαση σε Windows 10 Insider builds και φυσικά στο software development kit (SDK) για τη δημιουργία mixed reality apps.

 

Οι προδιαγραφές του Acer Windows Mixed Reality Developer Edition headset είναι:

  • Δύο οθόνες LCD υψηλής ανάλυσης 1440 x 1440 pixels
  • Ρυθμός ανανέωσης έως και 90Hz (native)
  • Ενσωματωμένο σύστημα ήχου και υποστήριξη μικροφώνου μέσω 3.5mm
  • Μονό καλώδιο με HDMI 2.0 (display) και USB 3.0 (data) για συνδεσιμότητα.


 


Link.png Site: NextPowerUp