Δεν πέρασε παρά ένα μικρό διάστημα από τότε που ξεκίνησαν οι εγγραφές για το project Cortana for iPhone, και η Microsoft ξεκίνησε την διάθεση της εφαρμογής σε εκείνους που έδειξαν ενδιαφέρον να την δοκιμάσουν.

Η διανομή του build που βεβαίως βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική φάση πραγματοποιήθηκε μέσω του TestFlight, μίας developer-focused υπηρεσίας που επιτρέπει σε χρήστες του iOS να δοκιμάσουν εφαρμογές πριν κυκλοφορήσουν επίσημα. Με βάση την σημερινή περιγραφή στην εφαρμογή για την Cortana (την ψηφιακή βοηθό της Microsoft που έχει "παρόμοια λογική" με τις Google Now και Siri), η Microsoft ζητάει από τους beta testers να ορίσουν μία υπενθύμιση στην Cortana σε ένα Windows 10 PC και να δουν πως λειτουργεί με το iPhone, καθώς και να επικοινωνήσουν με την ψηφιακή βοηθό για να παρατηρήσουν πως ανταποκρίνεται σε ερωτήματα.

 

Στο Android και σε μορφή δημόσιας δοκιμαστικής έκδοσης, η Cortana έφτασε τον περασμένο Αύγουστο, οπότε μάλλον είναι θέμα χρόνου για την Microsoft να ανακοινώσει την διάθεση του virtual assistant της στις mobile πλατφόρμες των Google και Apple.

 

Link.png Site: Engadget