Νέα ενημέρωση του OneDrive της Microsoft, της cloud εφαρμογής αποθήκευσης και πρόσβασης αρχείων, είναι από σήμερα διαθέσιμη για Android, iOS και Windows Phone συσκευές.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές παρατηρούνται στην πλατφόρμα της Google, με σημαντικές βελτιώσεις να υπάρχουν όμως και στις άλλες δυο πλατφόρμες. Η σημαντικότερη αλλαγή πάντως αφορά την απόφαση της Microsoft να υποστηρίξει και τους λογαριασμούς OneDrive Business, κάτω από την κλασσική εφαρμογή της υπηρεσίας.

 

Όσον αφορά το Android, η νέα ενημέρωση επιτρέπει τη διαχείριση προσωπικών και επαγγελματικών φακέλων και αρχείων. Η πρόσβαση σε προσωπικές φωτογραφίες και επαγγελματικές παρουσιάσεις γίνεται πιο εύκολη, όπως και ο διαμοιρασμός περιεχομένου με την οικογένεια, τους συναδέλφους από μια μόνο εφαρμογή. Η Microsoft ξεκαθαρίζει πως θα είναι εμφανές σε ποιους φακέλους θα έχει πρόσβαση ο χρήστης, ούτως ώστε να γνωρίζει τι μοιράζεται.

 

Η εφαρμογή για Android θα υποστηρίζει και την προσθήκη κωδικού PIN για την ασφάλεια φακέλων. Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για τη φωτογραφική μηχανή και τη δυνατότητα πρόσβασης φακέλων αποθηκευμένα στο OneDrive, από άλλες εφαρμογές

 

Για το iOS, η ενημέρωση φέρνει βελτιωμένη αναζήτηση των φακέλων σε iPhone και iPad, με τη προσθήκη νέου πλαισίου αναζήτησης. Αλλαγές έρχονται και στο All Photos, με πιο γρήγορη πρόσβαση στις αποθηκευμένες φωτογραφίες του χρήστη, καθώς η προβολή τους θα γίνεται με χρονολογική σειρά. Στην ταξινόμηση αυτή θα περιλαμβάνονται και τα βίντεο.

 

iOS1.jpg

Τέλος για την έκδοση Windows Phone, η ενημέρωση φέρνει μόνο διορθώσεις σφαλμάτων και τη δυνατότητα πρόσβασης στο κάδο ανακύκλωσης του OneDrive.

 

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε τι άλλο θα φέρει στη συνέχει αλλά είναι γνωστό όπως έχει δηλώσει ότι αρκετές νέες ενημερώσεις για το OneDrive «έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες».

 

WP.jpg

 

File.png Download: OneDrive for Android | for iOS | for Windows Phone

Link.png Site: ΤheΝextWeb