Μπορεί η ημερομηνία εκκίνησης των αποστολών του HoloLens σε developers να πλησιάζει, όμως η Microsoft έχει κρατήσει άγνωστες τις περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το software και το hardware του headset επαυξημένης πραγματικότητας.

Εντούτοις, σε μια παρουσίαση στο Youtube, ο Bruce Harris της Microsoft αποκάλυψε ορισμένα στοιχεία αναφορικά με τη συσκευή. Αρχικά, όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, με μέτρια χρήση θα έχει αυτονομία πέντε ωρών, ενώ με απαιτητική χρήση, όπως παιχνίδια και 3D εφαρμογές, η αυτονομία πέφτει στο μισό, δηλαδή στις 2,5 ώρες.

 

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε εάν θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της συσκευής την ώρα που φορτίζει. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον Harris, το HoloLens δεν θα διαθέτει σύνδεση με καλώδιο, κάτι που πιθανότατα αναφέρεται στη μεταφορά δεδομένων και όχι στη φόρτιση.

 

Ο Bruce Harris πρόσθεσε επίσης ότι το HoloLens θα μπορεί να επικοινωνεί με Bluetooth και WiFi συσκευές, καθώς και ότι θα μπορεί να τρέξει universal εφαρμογές των Windows 10. Επιπλέον, όσον αφορά το οπτικό πεδίο, ο Harris δήλωσε ότι θα είναι σαν να κρατάμε μια οθόνη 15 ιντσών, σε απόσταση 60 εκατοστών από το πρόσωπό μας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά μπορεί να διαφέρουν στην τελική έκδοση του προϊόντος, καθώς αφορούν την έκδοση για developers του HoloLens. Ακόμη, πριν την παρουσίαση του Bruce Harris είχαν διαρρεύσει φήμες, σχετικά με άλλα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

 

Συγκεκριμένα, μια από τις αρχικές εκδόσεις του HoloLens διέθετε x86 επεξεργαστή, 2 GB μνήμης RAM, WiFi 802.11ac και ρυθμό ανανέωσης 60 Hz. Όσοι ενδιαφέρονται για το HoloLens μπορούν να κάνουν αίτηση διαδικτυακά για μια developer έκδοση του προϊόντος, η οποία κοστίζει $3.000 και θα ξεκινήσει να διατίθεται το πρώτο μισό του 2016.

 

Link.png Site: ArsTechnica