Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft ανακοίνωσε σημαντικές μειώσεις στις διαθέσιμες χωρητικότητες του OneDrive.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι δεν θα παρέχει πλέον απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο στους συνδρομητές του Office 365, με το ανώτατο όριο να καθορίζεται πλέον στο 1TB. Επιπλέον, οι επιλογές 100 GB και 200 GB αντικαθίστανται από τη μοναδική επιλογή 50 GB με χρέωση $1,99 τον μήνα. Ακόμη, ο δωρεάν αποθηκευτικός χώρος που προσφέρει σε κάθε παλιό και νέο μέλος θα μειωθεί από τις αρχές του 2016 από τα 15 GB στα 5 GB, χωρίς να προσφέρεται πλέον το bonus των 15 GB στους χρήστες που χρησιμοποιούν τη λειτουργία Camera Roll, για να ανεβάζουν αυτόματα στο OneDrive τις φωτογραφίες που βγάζουν με το κινητό τους τηλέφωνο.

 

Σαφώς, οι παραπάνω αλλαγές δυσαρέστησαν τους χρήστες σε μεγάλο βαθμό. Μάλιστα, ένας χρήστης δημιούργησε topic στην ιστοσελίδα OneDrive UserVoice ζητώντας από τη Microsoft να αναιρέσει την απόφασή της και να δώσει πίσω στους χρήστες τις χωρητικότητες που προσέφερε. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο topic έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 48.000 ψήφους.

 

Μάλιστα, ο χρήστης που δημοσίευσε το εν λόγω topic υπογραμμίζει ότι, με τη συγκεκριμένη αλλαγή, αδυνατεί πλέον να χρησιμοποιεί το OneDrive ως βασική cloud υπηρεσία και ότι είναι άδικο να επηρεάζονται όλοι οι χρήστες εξαιτίας ενός μικρού ποσοστού ατόμων που έκαναν κατάχρηση της υπηρεσίας.

 

Προς το παρόν, η Microsoft δεν έχει πραγματοποιήσει κάποια επιπλέον ανακοίνωση αναφορικά με το ζήτημα. Αναμένεται να δούμε εάν τα παράπονα των χρηστών θα επηρεάσουν την απόφασή της.

 

Link.png Site: WindowsCentral