Ο Wim Coekaerts, πρώην Senior VP του τομέα Linux and Virtualization Engineering της Oracle, έχει πλέον προσληφθεί από τη Microsoft.

Όταν δούλευε στην Oracle, τον φώναζαν με το παρατσούκλι Mr. Linux, καθώς έφερε την εταιρεία σε επαφή με τα πρώτα της προϊόντα Linux και έπεισε αρκετούς από τους προγραμματιστές της εταιρείας να πραγματοποιήσουν μετάβαση από Windows σε Linux. Επιπλέον, χάρη στον Coekaerts η εταιρεία κυκλοφόρησε τη διανομή Oracle Linux.

 

Ο Mike Neil, Corporate Vice President του Enterprise Cloud της Microsoft, δήλωσε ότι ο Wim Coekaerts προσλήφθηκε στη Microsoft ως Corp VP του Open Source τμήματος του Enterprise Cloud Group, για να ενισχύσει τη συμμετοχή της Microsoft στην open-source κοινότητα.

 

Ο Coekaerts πηγαίνει στη Microsoft σε μια εποχή που η εταιρεία έχει κάνει αρκετές απρόσμενες κινήσεις. Αρχικά, αξιοποιεί τα Linux για την πλατφόρμα Azure και επενδύει σε projects ανοιχτού κώδικα, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με την Canonical για να φέρει τα Ubuntu στα Windows 10.

 

Με αφορμή τη συγκεκριμένη πρόσληψη λοιπόν, ορισμένοι υποθέτουν ότι μπορεί να κάνει την εμφάνισή της μια διανομή MS-Linux η οποία θα αφορά το cloud.

 

Link.png Site: ZDNet