Την ευθύνη του σημαντικότατου για τη Microsoft τμήματος Συσκευών ενδέχεται να αναλάβει ο πρώην CEO της Nokia, Stephen Elop.

Η πληροφορία προέρχεται από διαρροή εσωτερικού e-mail της πρώην επικεφαλής του τμήματος, Julie Larson-Green, η οποία πλέον αναλαμβάνει το τμήμα Εφαρμογών και Υπηρεσιών. Η αλλαγή φαίνεται πως αποτελεί μια καλή «αποζημίωση» για τον Elop, που υπήρξε βασικός υποψήφιος για τη θέση του CEO της Microsoft πριν αυτή καταλήξει στον Satya Nadella.

 

Το τμήμα Συσκευών έχει υπό την εποπτεία του την κονσόλα παιχνιδιών του Xbox One αλλά και συσκευές όπως το Microsoft Surface, ενώ σύντομα αναμένεται να προστεθούν σε αυτό και τα τηλέφωνα της Nokia, καθώς και τα στούντιο παιχνιδιών και ψυχαγωγίας της Microsoft.

 

Αν και η επίσημη επιβεβαίωση από τη Microsoft δεν έχει έρθει ακόμα, εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν ο Elop θα αποκτήσει κεντρικότατο ρόλο σε ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα της εταιρείας. Η είδηση, πάντως, έχει ήδη γίνει δεκτή με σκεπτικισμό από μερίδα φίλων της Microsoft, αφού πέρυσι είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι ο Elop σχεδίαζε να πουλήσει το τμήμα παιχνιδιών της Microsoft εάν γινόταν CEO.

 

Link.png Site: http://www.techradar.com/us/news/computing/stephen-elop-set-to-run-microsoft-s-xbox-gaming-devices-and-entertainment-unit-1228194?src=rss&attr=all#null[/url]']techradar.com

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt