Όπως προκύπτει από δηλώσεις στελέχους του τμήματος ερευνών της Microsoft, η γνωστή εταιρεία έχει αρκετά φιλόδοξα πλάνα για το μέλλον της αυτονομίας των smartphone.

Μιλώντας στο MIT Technology Review's Digital Summit, ο Ranveer Chandra που ανήκει στο Microsoft Research, αναφέρθηκε στο διάστημα 15 ετών που χρειάστηκε για να διπλασιαστεί η χωρητικότητα των μπαταριών, επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι τώρα να κάνουμε το ίδιο αντί να περιμένουμε κάποια τεχνολογική εξέλιξη.

 

Η Microsoft πειραματίζεται με την παρουσία 2 μπαταριών ιόντων Λιθίου μέσα σε ένα smartphone αντί μιας μεγάλης όπως είναι η κοινή πρακτική μέχρι σήμερα. Η ιδέα πίσω από αυτό, είναι ότι η χρήση της μίας, από τις δύο μικρότερες μπαταρίες, μπορεί να δώσει περισσότερο ρεύμα, όταν απαιτείται από μία εφαρμογή, που χρειάζεται την επιπλέον ισχύ, όπως είναι ένα παιχνίδι. Η άλλη μπαταρία, θα μπορούσε να λειτουργεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει λιγότερο ρεύμα, σε περιπτώσεις για παράδειγμα που το κινητό βρισκόταν σε κατάσταση αναμονής. Ο Chandra μάλιστα δεν παρέλειψε να σηκώσει τον πήχη των προσδοκιών αφού όπως δήλωσε, σε εσωτερικές δοκιμές παρατήρησαν αύξηση της αυτονομίας έως και 50% έναντι της κλασσικής μεθόδου με τη μία μπαταρία.

 

Μια δεύτερη μέθοδος που δοκιμάζει η εταιρεία ονομάζεται E-Loupe και περιλαμβάνει την εγκατάσταση λογισμικού στο smartphone το οποίο εντοπίζει τις εφαρμογές που καταναλώνουν αρκετή μπαταρία ή δεν χρησιμοποιούνται και είτε τις απενεργοποιεί είτε ρίχνει την επίδοση τους.

 

Μέχρι στιγμής και οι δύο μέθοδοι είναι σε πειραματικό στάδιο και δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε και αν θα δούμε να εφαρμόζονται σε κάποιο smartphone του εμπορίου.

 

Link.png Site: WPCentral