Η τέταρτη γενιά του Surface Pro 4, του «tablet που θα αντικαταστήσει το laptop σας» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Microsoft κυκλοφορεί από σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το Insomnia να έχει μια γρήγορη επαφή με το νέο υβριδικό σύστημα.

Ως πρώτη εντύπωση, το Surface Pro 4 δείχνει εξωτερικά ίδιο με τον προκάτοχο του, το Surface Pro 3, με μοναδική χτυπητή διαφορά, το γυαλιστερό λογότυπο των Windows που υπάρχει στο πίσω μέρος αντί του κειμένου. Στη νέα έκδοση, η Microsoft έχει μικρύνει τα bezels γύρω από την οθόνη, μεγαλώνοντας ελάχιστα τις διαστάσεις τις από τις 12 στις 12.3 ίντσες, κάτι που όμως κάνει πολύ μεγαλύτερη διαφορά στην ανάλυση η οποία είναι πλέον στα 2736×1824, με την αναλογία 3:2 να είναι πάντα η επιλογή της εταιρείας.

 


 


Το κράτημα με το ένα χέρι είναι λίγο πιο άνετο εξαιτίας του μικρότερου πάχους, στα 8.4 χιλιοστά, κάτι που μας κάνει να ξεχνάμε ότι μέσα στο tablet υπάρχει η έκτη γενιά επεξεργαστών Core i5 και Core i7 της Intel, με 8/16GB μνήμη και αποθηκευτικό χώρο που ξεκινά από τα 128GB. Οι επιδόσεις σύμφωνα με τη Microsoft είναι καλύτερες από την προηγούμενη γενιά κατά 30% ενώ δε περιμένουμε κάποια καλύτερη βελτίωση στην αυτονομία όπου κρίνοντας από την εμπειρία μας με το Surface Pro 3, θα πρέπει να κυμαίνεται περίπου στις 5-6 ώρες με έντονη χρήση.

 

Αυτό που κάνει σίγουρα διαφορά στο Surface Pro 4, είναι το απαραίτητο περιφερειακό, το Type Cover 4 το οποίο είναι αρκετά καλύτερο από τον προκάτοχο του, εξαιτίας των πλήκτρων που έχουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους και τα οποία έχουν μεγαλύτερο ύψος, δίνοντας μια αίσθηση κοντινότερη σ' αυτή ενός πληκτρολογίου ultrabook. Το ίδιο ισχύει και για το trackpad το οποίο έρχεται στο ίδιο μέγεθος μ' αυτό ενός Ultrabook, δίνοντας και αυτό μια πολύ καλύτερη αίσθηση κατά το πάτημα.

 


20151020_204615.jpg

 


Οι τιμές του Surface Pro 4 στην Ευρώπη ξεκινάνε από τα 999€ για το μοντέλο με επεξεργαστή Core m3, με 4GB μνήμη και 128GB αποθηκευτικό χώρο, με το ανώτερο μοντέλο με επεξεργαστή Core i7, 512GB αποθηκευτικό χώρο και 16GB RAM να κοστίζει 2.449€.