Όπως είχε ανακοινώσει πριν λίγες εβδομάδες, η Microsoft προχώρησε στην κυκλοφορία του νέου Visual Studio 2015, το οποίο προορίζεται για όσους επιθυμούν να αναπτύξουν εφαρμογές όχι μόνο για τις πλατφόρμες της Microsoft.

Η εγκατάσταση της έκδοσης Enterprise, φέρνει υποστήριξη για τις γλώσσες C#, C++, Visual Basic, Java, F#, Python, JavaScript, PowerShell, Microsoft's JavaScript-based TypeScript και SQL. Επιπλέον υποστηρίζει την ανάπτυξη εφαρμογών για την Android πλατφόρμα, την iOS της Apple για τα iPhone και iPad, όπως επίσης και για το νέο gadget της Apple, το Apple Watch.

 

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω, δημιουργούν ένα αρκετά μεγάλο πακέτο, το οποίο φτάνει ακόμα και τα 27GB αν συμπεριλάβουμε και το λογισμικό τρίτων κατασκευαστών. Περιέργως, η μία πλατφόρμα που δεν υποστηρίζεται για την ώρα, είναι αυτή των Windows 10 και της δυνατότητας ανάπτυξης Universal εφαρμογών, όπου μπορεί να γίνει κοινή χρήση του κώδικα σε μεγαλύτερη έκταση από αυτή που ίσχυε για τα Windows 8.1, για τη δημιουργία εφαρμογών σε πολλαπλές συσκευές. Ο λόγος είναι ότι το SDK θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουλίου μαζί με το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, όταν και θα γίνει διαθέσιμο προς κάθε ενδιαφερόμενο.

 

Το νέο Visual Studio 2015 υποστηρίζει extensions, νέα εργαλεία διάγνωσης και debugging αλλά και έναν android emulator για την ανάπτυξη σχετικών εφαρμογών. Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα χαρακτηριστικά μπορείτε να διαβάσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο.

 


fxcop-roslyn-640x266.png

 


Link.png Site: http://arstechnica.com/information-technology/2015/07/visual-studio-2015-launches-with-android-ios-and-even-apple-watch-support[/url]/']Ars Technica