Η εταιρεία Cyanogen αποκάλυψε ότι αργότερα μέσα στην χρονιά θα ξεκινήσει να προεγκαθιστά εφαρμογές της Microsoft στις επερχόμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Cyanogen OS, που όπως είναι γνωστό βασίζεται στο Android OS.

Οι εφαρμογές και υπηρεσίες που θα συμπεριλαμβάνονται στις επόμενες εκδόσεις του Cyanogen OS είναι οι Bing, Skype, OneDrive, OneNote, Outlook και Microsoft Office. Αυτό δεν αποτελεί και μεγάλη έκπληξη αν σκεφτούμε ότι πρόσφατα η Microsoft βρέθηκε σε συζητήσεις με την Cyanogen για τον συγκεκριμένο λόγο.

 

Παρά τις φήμες πάντως, η Microsoft δεν επένδυσε κάποιο ποσό στην Cyanogen ή τουλάχιστον δεν έγινε γνωστό ότι έγινε κάτι τέτοιο. Κάποιοι λένε ότι εξαγόρασε κάποιο ποσοστό της εταιρείας, αλλά κάτι τέτοιο ούτε επιβεβαιώθηκε, ούτε έγινε γνωστό.

 

Για αρκετό καιρό, η Microsoft απέφευγε να μεταφέρει τις σημαντικότερες εφαρμογές και υπηρεσίες στις πλατφόρμες Android και iOS, ωστόσο πέρυσι και φέτος, έχει κάνει τεράστια βήματα ενώ η πολιτική της μπορεί να χαρακτηριστεί και επιθετική, με την έννοια ότι οι εφαρμογές της βρίσκονται προεγκατεστημένες στα δύο καλύτερα κινητά της Samsung αυτή την περίοδο, τα Galaxy S6 και Galaxy S6 edge.

 

Link.png Site: Engadget