Και τώρα, κάτι που δεν περιμέναμε ότι θα γράφαμε: η Microsoft επενδύει στο Android, δηλαδή... περίπου. Πιο συγκεκριμένα, και με βάση μία αναφορά της Wall Street Journal, η Microsoft σκοπεύει να γίνει αρχικά μικροεπενδυτής στην Cyanogen, γνωστή για το CyanogenMod OS που βασίζεται στο Android.

Όπως είναι φυσιολογικό, καμία από τις δύο εταιρείες δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις σχετικά με την συμφωνία και δεν γνωρίζουμε για το μέγεθος της επένδυσης της Microsoft σε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης της Cyanogen που θα αγγίξει τα $70 εκατομμύρια.

 

Σύμφωνα με ένα άλλο έγκυρο μέσο, το Bloomberg, οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε φάση διαπραγμάτευσης για να δημιουργηθεί μία έκδοση του CyanogenMod OS που θα ενσωματώνει τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές της Microsoft (κάτι παρόμοιο με αυτό που έκανε η Nokia, με την σειρά Nokia X, που όπως είναι γνωστό "σκότωσε" η Microsoft λίγο αργότερα).

 

Η συγκεκριμένη αναφορά, έρχεται λίγους μήνες μετά την προσπάθεια εξαγοράς της Cyanogen από την Google, με την Cyanogen να απορρίπτει την πρόταση, επειδή η εταιρεία ήθελε να κρατήσει το όνειρο του ανοιχτού χαρακτήρα του Android, ζωντανό.

Μία άλλη εξήγηση ωστόσο θα μπορούσε να είναι πως στην Cyanogen υπολόγισαν ότι ενδεχομένως η εταιρεία θα καταλήξει να αξίζει πολλά περισσότερα χρήματα από όσα αρχικά είχε προσφέρει η Google και για αυτό αρνήθηκε την πρόταση εξαγοράς.

 

Η Microsoft φυσικά έχει το λειτουργικό σύστημα Windows Phone, και ελπίζει πως με την έλευση των Windows 10 θα αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά της, ωστόσο είναι ρεαλιστικό να σκεφτούμε ότι σχεδόν 50 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν το CyanogenMod OS, οπότε δεν είναι απίθανο η Microsoft να θέλει να επενδύσει στην πλατφόρμα με απώτερο στόχο να "επικοινωνήσει" καλύτερα την μηχανή αναζήτησης Bing, τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές της ώστε ακόμα περισσότεροι χρήστες να τις μάθουν και τελικώς να τις χρησιμοποιήσουν.

Από την άλλη, η διαδικασία εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος της Cyanogen γίνεται ολοένα και πιο εύκολη, οπότε και η δημοτικότητα του αναμένεται να αυξηθεί με τον καιρό.

 

Link.png Site: Engadget