Εκατομμύρια παίζουν το παιχνίδι Minecraft, αλλά με που πρωτοξεκινήσει το παιχνίδι, όλοι παίζουν με τον ίδιο χαρακτήρα, τον Steve, ένα αγόρι με μία μπλε μπλούζα. Με μία επερχόμενη δωρεάν αναβάθμιση σε όλες τις κονσόλες ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει.

Η αρχική ιδέα για τον Steve ήταν να αποτελεί ένα χαρακτήρα χωρίς φύλο (τουλάχιστον αυτό έχει δηλώσει στο παρελθόν ο δημιουργός του παιχνιδιού και της εταιρείας Mojang, Markus Persson, προτού πουλήσει την εταιρεία και το παιχνίδι στην Microsoft), αλλά οι περισσότεροι τον έβλεπαν ως αγόρι, κάτι που έκανε την προσθήκη της επιλογής ενός χαρακτήρα από το γυναικείο φύλο επιτακτική.

 

“O παλιόφιλος Steve δεν αντιπροσωπεύει πραγματικά την ποικιλία της βάσης παικτών μας” εξηγεί ο Owen Hill από την Mojang. “Για αυτό τον λόγο, θα δώσουμε την δυνατότητα σε όλους τους παίχτες μας να παίξουν ως Alex”. Ο νέος χαρακτήρας έχει λεπτότερα χέρια, πιο κόκκινα μαλλιά καθώς και κοτσίδα και θα είναι διαθέσιμος για κατέβασμα δωρεάν για τους gamers όλων των κονσολών από την Τετάρτη.

 

Στην πραγματικότητα, η Alex έχει κάνει ντεμπούτο στην έκδοση για PC του παιχνιδιού από πέρυσι, ωστόσο η ανάθεση του skin γινόταν τυχαία και έτσι ο παίχτης δεν είχε επιλογή να παίξει ως αγόρι ή κορίτσι.

 

Στις κονσόλες, οι gamers πια θα μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να παίξουν ως Steve ή ως Alex. Ο νέος χαρακτήρας θα καταφτάσει με οκτώ νέα skins αλλά σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει το gameplay.

 

Link.png Site: The Verge