Εδώ και πολύ καιρό η Microsoft ζητάει από τους χρήστες της υπηρεσίας cloud storage της εταιρείας να αποθηκεύουν τις φωτογραφίες τους στο OneDrive, αλλά δυστυχώς η προβολή των φωτογραφιών δεν είναι ιδανική. Αυτό αναμένεται να αλλάξει πάντως μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η Microsoft αναμένεται να ξεκινήσει την διανομή μίας αναβάθμισης που θα εστιάζει στον συγκεκριμένο τομέα (photography-focused), ώστε η αρχειοθέτηση και η προβολή των φωτογραφιών να είναι πολύ καλύτερη.

 

Οι χρήστες θα μπορούν να οργανώνουν τις φωτογραφίες τους σε άλμπουμ με "edge-to-edge" φωτογραφικά κολάζ καθώς και με δυνατότητα προβολής μίας φωτογραφίας (single-piccture) σε μεγαλύτερο μέγεθος. Επίσης θα απλουστεύει την εύρεση και τον διαμοιρασμό φωτογραφιών.

 

Το OneDrive θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης εικόνας της μηχανής Bing για να προσθέσει στις φωτογραφίες βασικές ετικέτες (tags) όπως "παραλία" ή "σκύλος" και οι υπολογιστές που "τρέχουν" Windows 7 ή Windows 8 θα μπορούν αυτόματα να συγχρονίζουν φωτογραφίες από τις συσκευές του χρήστη μόλις συνδεθούν.

 

Αρχικά, τα νέα χαρακτηριστικά θα γίνουν διαθέσιμα από τον ιστό και από την εφαρμογή του OneDrive για iOS, ωστόσο λίγο αργότερα θα είναι διαθέσιμα και στις εφαρμογές για Android και Windows Phone συσκευές.

 

Link.png Site: Engadget