Έως σήμερα, η Microsoft προσέφερε υποστήριξη σε ένα αριθμό διανομών Linux στο Azure, συμπεριλαμβανομένων των Ubuntu, CentOS, Oracle Linux, SUSE Linux Enterprise και openSUSE. Από την λίστα ωστόσο απουσίαζε το Red Hat Linux.

Υπό τους νέους όρους της συνεργασίας της Microsoft με την Red Hat, η Microsoft θα καταστήσει επίσης διαθέσιμο μέσα στις επόμενες εβδομάδες και το middleware JBoss στο Azure σύμφωνα με τον Executive Vice President of Cloud and Enterprise της εταιρείας Scott Guthrie. Μάλιστα, οι Microsoft και Red Hat θα συνεργαστούν και στον τομέα του έμψυχου δυναμικού για να ενισχύσουν την υποστήριξη.

 

Η Microsoft επίσης θα παρέχει πρόσβαση στις τεχνολογίες .NET κατά μήκος της πλατφόρμας OpenShift (as-a-service) της Red Hat και του Red Hat Enterprise Linux μέσα στις επόμενες εβδομάδες ως μέρος της συμφωνίας. Οι δύο εταιρείες επίσης θα παρέχουν integration ανάμεσα στην πλατφόρμα διαχείρισης CloudForms της Red Hat και του Azure, καθώς και τον System Center Virtual Manager για την διαχείριση του Red Hat Enterprise Linux μέσω Hyper-V και Azure μέσα στους επόμενους μήνες.

 

Την προηγούμενη χρονιά κυκλοφόρησαν φήμες ότι οι Microsoft και Red Hat θα ανακοίνωναν κάποιου είδους συνεργασία, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Κάποιοι λένε ότι η Red Hat είχε φέρει αντιστάσεις για να συμπεριληφθεί το Red Hat Linux στην λίστα των υποστηριζόμενων διανομών, ωστόσο άλλοι είπαν ότι η Microsoft έβαζε εμπόδια. Τελικά, όλα ξεπεράστηκαν.

 

Link.png Site: ZDNet