Στη κυκλοφορία τριών νέων διαφημιστικών προχώρησε η Microsoft για το Surface Pro 3 tablet, συγκρίνοντάς το με το laptop της Apple, το MacBook Air.

Και τα τρία διαφημιστικά τονίζουν τα multitasking χαρακτηριστικά της οθόνης αφής του Surface Pro 3 καθώς και το επεκτάσιμο hardware, με παράλλη σύγκριση των λειτουργιών του MacBook Air. Η έκφραση που συνοδεύει τα διαφημιστικά είναι "Η ταμπλέτα που μπορεί να αντικαταστήσει το φορητό σας υπολογιστή."

 

Το πρώτο διαφημιστικό φέρει τον τίτλο "Crowded" και αφορά δύο χρήστες των Surface Pro 3 και MacBook Air αντίστοιχα, θυμίζοντας έστω και λίγο τη γνωστή διαφημιστική εκστρατεία της Apple, "I'm a Mac, I'm a PC". Η σύγκριση αφορά τους επεξεργαστές των δυο συσκευών, την οθόνη αφής και την υποστήριξη pen του Surface Pro 3, ενώ ο χρήστης του MacBook Air για να αντικρούσει τα λεγόμενά του, εμφανίζει ένα iPad και ένα σημειωματάριο, καταλήγοντας πως "πρέπει να έχει μαζί του αρκετές συσκευές" προκειμένου να ανταγωνιστεί το tablet της Microsoft. Το διαφημιστικό κλείνει με τον χρήστη του Surface Pro 3, να λέει στο φίλο του πως «είναι πιο δυνατός απ' ότι νομίζει», μια σαφής αναφορά στο πρόσφατο διαφημιστικό μήνυμα της Apple για το IPhone 5s.

 

Το δεύτερο διαφημιστικό με τον τίτλο "Head to Head", δείχνει μια άμεση σύγκριση του αποθηκευτικού χώρου και της μνήμης RAM των δυο συσκευών και για ακόμα μία φορά η Microsoft τονίζει τις δυνατότητες χρήσης της οθόνης αφής και του pen του Surface Pro 3 που απουσιάζουν από το MacBook Air.

 

Τέλος, το τρίτο διαφημιστικό απεικονίζει και τους δυο χρήστες να εργάζονται στην εφαρμογή Adobe Photoshop. Ο χρήστης του Surface Pro 3 εξηγεί πως αν και ταμπλέτα, η συσκευή παρέχει υποστήριξη θύρας Mini DisplayPort και USB ενώ, σε ερώτησή του ο χρήστης του MacBook Air προς τον χρήστη του Surface Pro 3, αν είναι πιο γρήγορο από το Mac του, ο δεύτερος απαντά πως είναι. Το διαφημιστικό μήνυμα κλείνει με το χρήστη του Macbook Air να διαπιστώνει ότι ο υπολογιστής της Microsoft μπορεί να κάνει περισσότερα από το δικό του σύστημα.

 

Η Microsoft είχε ανακοινώσει από το Μάιο το Surface Pro 3 και πρόσφατα σε καμπάνια της προέτρεπε τους ιδιοκτήτες MacBook Air να το ανταλλάξουν για 650 δολάρια προκειμένου να αποκτήσουν το εν λόγω tablet. Τα τελευταία χρόνια, η Microsoft έχει κυκλοφορήσει διάφορα διαφημιστικά διακωμωδώντας το iPad και συγκρίνοντάς το με το Surface.

 

Το Surface Pro 3 αναμένεται στην Ευρώπη από τις 28 Αυγούστου ενώ στη χώρα μας όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το προμηθευτούν ηλεκτρονικά.

 

Link.png Site: MacRumors