Μετά από αρκετό καιρό αναμονής, η Microsoft ανακοίνωσε πως η ύψους 7.1 δις. δολαρίων εξαγορά του τμήματος συσκευών της Nokia θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014.

Από εκείνη την ημέρα και μετά με βάση το νέο σκηνικό που θα διαμορφωθεί, η ιστοσελίδα της Nokia αλλά και η γενικότερη παρουσία της στο χώρο των μέσωv ενημέρωσης (που ουσιαστικά αφορά κυρίως την προώθηση των κινητών της τηλεφώνων) θα διαχειρίζεται από τη Microsoft για διάστημα ενός έτους.

 

Ακόμη αν και αρχικά οι εργαζόμενοι στο Nokia Chief Technology Office θα παρέμεναν σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό στη Nokia, πλέον 21 από αυτούς θα μεταφερθούν στη Microsoft ενώ στην κατοχή της Nokia θα παραμείνει το εργοστάσιο της Νότιας Κορέας.

 

Τέλος, χάρη σε μια επιστολή που έστειλε η Nokia σε όλους τους προμηθευτές της μαθαίνουμε πως το τμήμα Nokia Devices and Services θα αποτελέσει μια νέα εταιρεία με την ονομασία Microsoft Mobile Oy,μοναδικός ιδιοκτήτης της οποίας θα είναι η Microsoft. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να μάθουμε την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένου και το αν τελικά η Microsoft θα αφαιρέσει την ονομασία Nokia από τις μελλοντικές Windows Phone συσκευές.

 

Link.png Site: Microsoft Blog