Νέες επιτυχίες για την Ελληνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στον ετήσιο διαγωνισμό Imagine Cup της Microsoft, ο οποίος αποτελεί και το μεγαλύτερο διαγωνισμό φοιτητικής καινοτομίας στον κόσμο.

Σημειώνοντας δύο σημαντικές διακρίσεις, η ομάδα PROGNOSIS της οποίας τα μέλη προέρχονται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κέρδισαν αρχικά το Ability Award με την ομώνυμη εφαρμογή τους η οποία είναι σε θέση να διαγνώσει πρώιμα συμπτώματα της ασθένειας Parkinson, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών.

 

Ανάμεσα στα βραβεία, περιλαμβάνεται μια "bootcamp" εμπειρία τον προσεχή Σεπτέμβριο, μέσω της οποίας τα μέλη της ομάδας μετά από νέα επίσκεψη τους στα κεντρικά γραφεία της Microsoft,θα αναπτύξουν περαιτέρω την εφαρμογή τους, μέσω της καθοδήγησης εξειδικευμένων στελεχών της εταιρείας.
Η δεύτερη διάκριση αφορά την τρίτη θέση που κατάφερενα κατακτήσει η ελληνική ομάδα στην κατηγορία World Citizenship, κερδίζοντας το χρηματικό έπαθλο των 5.000 δολαρίων.

 

PROGNOSIS%20team_1.jpg

 

Η ομάδα PROGNOSIS, η οποία προέρχεται από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποτελείται από τους Δέσποινα Ευθυμιάδου, Βασιλική Μπίκια, Δημήτρη Ιακωβάκη, Κωνσταντίνο Μαυροδή και από τον μέντορά τους, Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη.

 

Η βραβευμένη εφαρμογή τους, η οποία είναι ήδη δωρεάν διαθέσιμη για Windows Phones, προτείνει μια πρωτοπόρα λύση, η οποία, μέσω της αξιοποίησης Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), μπορεί να ανιχνεύει έγκαιρα τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον και την πρώιμη παρέμβαση. Παράλληλα, διευκολύνει την καθημερινή ζωή ενήλικων μεγαλύτερης ηλικίας, ενθαρρύνοντας την ενεργό και υγιή γήρανση, με τη βοήθεια νέων τρόπων αυτοδιαχείρισης εργαλείων υγείας, όπως είναι το «έξυπνο» περικάρπιο Microsoft Band, στο πλαίσιο συνεργατικής φροντίδας με επαγγελματίες υγείας.

 

Αναλυτικά οι νικητές όλων των κατηγοριών

 

World Citizenship:

 

Πρώτη Θέση: Ομάδα Virtual Dementia Experience, Αυστραλία
Δεύτερη Θέση: Ομάδα Mozter, Σιγκαπούρη
Τρίτη Θέση: Ομάδα PROGNOSIS, Ελλάδα

 

Games

 

Πρώτη θέση: Ομάδα izHard, Ρωσία
Δεύτερη θέση: Ομάδα Kuality Games, Ολλανδία
Τρίτη θέση: Ομάδα Thief, Κίνα

 

Innovation

 

Πρώτη θέση: Ομάδα eFitFashion, Βραζιλία
Δεύτερη θέση: Ομάδα NoObs, Αζερμπαϊτζάν
Τρίτη θέση: Ομάδα Siymb, Ηνωμένο Βασίλειο

 

Ειδικά Βραβεία:

 

Ability Award: Ομάδα PROGNOSIS, Ελλάδα
Microsoft Student Partner of the Year – Jason Chee, Σιγκαπούρη

 

Link.png Site: http://prognosis.co.nf[/url]/']Prognosis app