Η Microsoft φαίνεται πως βρήκε 2850 θέσεις εργασίας για να κόψει, στην προσπάθεια της να ανασυγκροτηθεί. Οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας προστίθενται στις 1850 απολύσεις που ανακοίνωσε τον περασμένο Μάϊο, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να υποχωρεί από την αγορά των smartphones.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι 900 εργαζόμενοι από τους 2850 που βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός της επιχείρησης έχουν ήδη ειδοποιηθεί. Σε αυτό το σημείο, η Microsoft ουσιαστικά έχει πετάξει έξω από το παράθυρο όλη την επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας της Nokia που εξαγόρασε τον Απρίλιο του 2014 έναντι $7,2 δισεκατομμυρίων. H συμφωνία με την Nokia έκλεισε λίγο πριν την αποχώρηση του CEO της Microsoft, Steve Ballmer. Εκείνη την περίοδο ο τωρινός CEO της Microsoft, Satya Nadella δεν είχε κρύψει την αντίθεση του προς την εξαγορά στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, αλλά τώρα φαίνεται πως “ξήλωσε” και το τελευταίο απομεινάρι της εποχής του Steve Ballmer.

 

Αντί να προσπαθεί να εξαναγκάσει τον κόσμο να χρησιμοποιεί συσκευές Windows, η στρατηγική του Satya Nadella έχει αποδειχτεί ότι είναι να κάνει διαθέσιμη την τεχνολογία της Microsoft σε όλες τις πλατφόρμες, σε Windows, iOS και Android.

 

Ο ίδιος εχει επίσης οδηγήσει την Microsoft σε αρκετές εξαγορές ιδιαίτερα δημοφιλών εφαρμογών στο iOS, συμπεριλαμβανομένων των Acompli και Sunrise που σήμερα αποτελούν μέρος της mobile έκδοσης του Outlook. Μόλις αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία μάλιστα ανακοίνωσε το Microsoft Pix, ένα app που έχει στόχο να ανταγωνιστεί το ενσωματωμένο camera app της Apple.

 

Link.png Site: Recode