Τα αποτελέσματα για το οικονομικό τρίμηνο το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, παρουσίασε η Microsoft φέρνοντας χαμόγελα στους μετόχους της εταιρείας για μια ακόμη φορά με συνολικό τζίρο 23.20 δισ δολαρίων, μια επίδοση κατά 25% αυξημένη από το ίδιο περσινό διάστημα.

Στον τομέα του hardware και συγκεκριμένα σε ότι αφορά τα Windows Phone, η Microsoft ανακοίνωσε πωλήσεις 9.3 Lumia συσκευών όταν το ίδιο χρονικό διάστημα το 2013 είχε ανακοινώσει 8.8 εκατομμύρια πωλήσεις. Το νούμερο αυτό είναι σημαντικά αυξημένο από τα 5.8 εκατομμύρια πωλήσεις του προηγούμενου τριμήνου αλλά ο τζίρος παρουσίασε μείωση κλείνοντας στα 2.6 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με τους αναλυτές αυτό οφείλεται στο ότι η πλειονότητα των συσκευών ανήκουν στη μεσαία η χαμηλή κατηγορία τιμής, η οποία ως γνωστόν έχει και τα μικρότερα κέρδη για τις εταιρείες.

 

Στα οικονομικά αποτελέσματα αυτού του τριμήνου παίρνουμε και μια καλή ιδέα για την πορεία πωλήσεων του Surface Pro 3 αν και η Microsoft μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει ακριβείς αριθμούς πωλήσεων. Κρίνοντας πάντως από το τζίρο των 908 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο για τα υβριδικά συστήματα Surface, μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι πωλήσεις του Surface Pro 3 είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο.

 

Επιπλέον οι προτάσεις της εταιρείας στο κομμάτι των Servers και του Cloud συνεχίζουν να έχουν αυξημένη δυναμική, ειδικά αυτή του Cloud η οποία περιέχει το Office 365, το Azure και το Dynamics CRM παρουσιάζοντας αύξηση κατά 128%. Σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, δε παρέλειψε να δηλώσει εκ νέου την πίστη του στο Xbox υποσχόμενος περισσότερες επενδύσεις γύρω από το κομμάτι gaming.

 

Link.png Site: Microsoft