Η Microsoft δημοσίευσε την Τετάρτη αναφορά με τα κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 κλείνοντας έτσι το οικονομικό έτος της εταιρείας.

Τα αποτελέσματα της Microsoft δείχνουν καθαρό εισόδημα 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από σύνολο εσόδων 23,38 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λίγο χαμηλότερα από πέρυσι τα οποία ήταν 4,97 δισεκατομμύρια δολάρια και 19,9 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

 

Για όσους θυμούνται, το τέταρτο τρίμηνο του 2013 καταγράφηκαν απώλειες 900 εκατομμυρίων δολαρίων εξαιτίας των χαμηλών πωλήσεων του Surface RT, ενώ φέτος οι απώλειες περιορίζονται στα 637 εκατομμύρια δολάρια, στα οποία όμως περιλαμβάνονται εφάπαξ έξοδα όπως το κόστος αναδιάρθρωσης.

 

Για το σύνολο του τρέχοντος οικονομικού έτους που έκλεισε τον Ιούνιο όπως αναφέραμε, η εταιρεία κατέγραψε έσοδα ύψους 86,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 27,7 δισεκατομμύρια δολάρια καθαρά έσοδα, περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια και 1 δισεκατομμύριο δολάρια περισσότερα αντίστοιχα σε σύγκριση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.

 

Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, σε δήλωσή του σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα ανέφερε πως είναι υπερήφανος που η φιλοσοφία της εταιρείας σχετικά με τα κινητά και τις cloud υπηρεσίες αποδίδει καρπούς. Τα έσοδα της Microsoft από τις cloud υπηρεσίες διπλασιάστηκαν αυτό το έτος φτάνοντας τα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Η εξαγορά της Nokia από τη Microsoft επέφερε έσοδα ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Nadella ανακοίνωσε επίσης πως η Microsoft σχεδιάζει να μειώσει κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια το κόστος λειτουργίας της Nokia και να δώσει τέλος στις απώλειες μέχρι το 2016, μέρος των περικοπών να αποτελεί και η απομάκρυνση 18.000 εργαζομένων που ανακοινώθηκε την περασμένη βδομάδα.

 

Η οικονομική έκθεση της Microsoft έδωσε τέλος και στη φημολογία για παρουσίαση ενός νέου προιόντος από τη Microsoft και συγκεκριμένα του Surface Mini για το οποίο οι μέχρι τώρα πληροφορίες ανέφεραν ότι θα αποτελούσε την πρόταση της εταιρείας στα tablets των 8 ιντσών. Πρόσφατα η Microsoft παρουσίασε το Surface Pro 3, δηλώνοντας μάλιστα ότι ο ρυθμός πωλήσεων της συσκευής είναι μεγαλύτερος από τις προηγούμενες εκδόσεις.

 

Link.png Site: GSMArena