Σημαντική αύξηση στο διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο του OneDrive, ανακοίνωσε πριν λίγο η Microsoft για απλούς χρήστες αλλά και για συνδρομητές της υπηρεσίας Office 365.

Με σκοπό να παρέχει σε όλους ένα κοινό χώρο για την αποθήκευση όλων των αρχείων τους όπως φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα και όχι μόνο, η Microsoft θέλει να φέρει το OneDrive στην κορυφή των cloud υπηρεσιών αποθήκευσης δεδομένων, ένας τομέας που έχει έντονο ανταγωνισμό από το Dropbox, Box, Mega κ.α

 

Έτσι, αρχικά για τους απλούς χρήστες της υπηρεσίας που είχαν συνηθίσει μέχρι σήμερα να έχουν στη διάθεση τους 7GB αποθηκευτικό χώρο, η Microsoft υπερδιπλασιάζει το συγκεκριμένο όριο φτάνοντας το στα 15GB κάτι που αφορά και νέα μέλη. Πάντως η εταιρεία αναφέρει ότι με βάση τα δεδομένα που έχει συλλέξει, οι τρεις στους τέσσερις χρήστες της υπηρεσίας έχουν λιγότερα από 15GB δεδομένων αποθηκευμένα στον υπολογιστή τους.

 

Πολύ σημαντικότερα όμως είναι τα οφέλη για όσους είναι συνδρομητές της cloud υπηρεσίας Office 365, της γνωστής σουίτας εφαρμογών της Microsoft. Ακολουθώντας παλαιότερη ανακοίνωση για τo OneDrive για Επιχειρήσεις, η Microsoft παρέχει πλέον 1 TB στους συνδρομητές της υπηρεσίας Office 365 Home, Office 365 Personal και του Office 365 University.

 

Παράλληλα η Microsoft κάνει σημαντικές μειώσεις και στα πακέτα αποθηκευτικού χώρου για όσους χρήστες του OneDrive θέλουν περισσότερο χώρο αλλά δε θέλουν να προμηθευτούν το Office 365. Με βάση το νέο τιμολόγιο, τα 100 GB θα κοστίζουν πλέον $1.99 το μήνα ($7.49) ενώ τα 200 GB θα κοστίζουν $3.99 (από $11.49).

 

Οι νέες τιμές καθώς και τα νέα όρια θα ισχύσουν από τον επόμενο μήνα ενώ οι υπάρχοντες συνδρομητές θα «μεταφερθούν» στα νέα όρια αυτόματα.

 

Link.png Site: OneDrive Blog