Τελικά δε χρειάζεται να περιμένουμε το συνέδριο Build για να δούμε το Surface 3, φήμες για την κυκλοφορία του οποίου είχαν κυκλοφορήσει τις προηγούμενες ημέρες.

Το Surface 3 αποτελεί την τρίτη γενιά της σειράς tablet η οποία έχει δημιουργηθεί από τη Microsoft ώστε να αποτελέσει μια εναλλακτική στο iPad και τα Android tablets, στηριζόμενο μέχρι πρότινος σε επεξεργαστή ARM αρχιτεκτονικής σε συνδυασμό με την ειδική έκδοση των Windows RT.

 

Πλέον και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά αποτελούν παρελθόν αφού το Surface 3 στηρίζεται στη νέα γενιά των Intel Atom επεξεργαστών, ενώ "τρέχει" την πλήρη έκδοση των Windows 8.1 (φυσικά θα αναβαθμιστεί σε Windows 10). Στην ουσία το Surface 3 αποτελεί μια "ελαφρύτερη" έκδοση του Surface Pro 3, έχοντας όμως σημαντικές διαφορές όπως είναι η μικρότερη οθόνη των 10.8 ιντσών, ανάλυσης 1920 x 1280 pixels με αναλογία πλευρών 3:2. Με βάρος 620 γραμμάρια, ενσωματώνει μια θύρα USB 3.0, mini Display port, microSD και θύρα ακουστικών.

 

 

Στο εσωτερικό συναντάμε τον 64bit τετραπύρηνο επεξεργαστή x7-Z8700, χρονισμένο στο 1.6GHz, με ανώτερο χρονισμό τα 2.4GHz, μέλος της νέας σειράς Cherry Trail, των Intel Atom επεξεργαστών. Χάρη στην κατασκευαστική μέθοδο των 14nm, η Microsoft ισχυρίζεται ότι μπορούμε να περιμένουμε ικανοποιητική αυτονομία που θα φτάνει τις 10 ώρες κατά την αναπαραγωγή βίντεο. Με αυξημένες επιδόσεις στα γραφικά, το Surface 3 κυκλοφορεί σε διαφορετικά μοντέλα με μνήμη 2GB και 4GB καθώς και με αποθηκευτικό χώρο 64 ή 128GB.

 

Surface-3-4G-LTE-640x360.png

 

Με κορυφαία ποιότητα κατασκευής, διαθέτει παρόμοιο μηχανισμό με το kickstand του Surface Pro 3 που του επιτρέπει να τοποθετηθεί σε τρεις διαφορετικές γωνίες, ενώ φορτίζεται μέσω microUSB θύρας. Υποστηρίζει stylus εξαιτίας του ενσωματωμένου N-Trig digitizer ώστε να μπορούμε να κρατάμε σημειώσεις με το γραφικό μας χαρακτήρα στην οθόνη, όπως επίσης και το γνωστό πληκτρολόγιο/κάλυμμα το οποίο το μετατρέπει σε ένα ικανό φορητό υπολογιστή. Και τα δύο αξεσουάρ θα διατεθούν ξεχωριστά με τιμή $49 για το stylus και $129 για το πληκτρολόγιο.

 

Κυκλοφορεί στις 5 Μαΐου αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες με τιμή $499 για το μοντέλο με 2GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο, και στα $599 για το μοντέλο με 4GB μνήμη και 128GB αποθηκευτικό χώρο. Τέλος θα διατεθούν και μοντέλα με υποστήριξη σύνδεσης σε 4G δίκτυα, με επιπλέον κόστος $100, τα οποία θα υποστηρίζουν και σύνδεση GPS.

 

Link.png Site: Microsoft Blog

Link.png Site: ArsTechnica