Το Microsoft Garage, ένα τμήμα της Microsoft που είναι υπεύθυνο για πειραματικά projects, κυκλοφόρησε μια εφαρμογή αφύπνισης για τους χρήστες του Android, η οποία αξιοποιεί ορισμένες λειτουργίες, προκειμένου να βοηθήσει το ξύπνημα των ανθρώπων που δεν μπορούν να σηκωθούν το πρωί και καταλήγουν συχνά να πατούν την επιλογή snooze.

Φυσικά, η ενσωμάτωση των συγκεκριμένων δυνατοτήτων δεν αποτελεί πρωτοπορία του Mimicker Alarm (όπως ονομάζεται η εφαρμογή της Microsoft), καθώς παρόμοιες δυνατότητες εντοπίζονται σε ήδη υπάρχουσες εφαρμογές. Για την ακρίβεια, προκειμένου να απενεργοποιηθεί το ξυπνητήρι, η εφαρμογή ζητάει από τον χρήστη να μιμηθεί ορισμένες εκφράσεις προσώπου, να τραβήξει φωτογραφία ενός αντικειμένου που περιέχει ένα συγκεκριμένο χρώμα και να επαναλάβει έναν γλωσσοδέτη.

 

gallery_363048_2550_88502.png

 

Φυσικά, για την πραγματοποίηση των παραπάνω, η εφαρμογή αξιοποιεί την κάμερα και το μικρόφωνο της συσκευής. Μάλιστα, ο χρήστης έχει ένα χρονικό περιθώριο, μέσα στο οποίο πρέπει να ολοκληρώσει αυτά που του ζητάει η εφαρμογή. Σε αντίθετη περίπτωση, η εφαρμογή υποθέτει ότι ο χρήστης έπεσε πάλι για ύπνο και το ξυπνητήρι αρχίζει πάλι να χτυπά. Να σημειωθεί ότι η επιλογή snooze, αναβάλλει την αφύπνιση για 5 λεπτά.

 

Η εφαρμογή αποτελεί παράδειγμα αναφορικά με το πως μπορούν να αξιοποιηθούν οι υπηρεσίες μηχανικής μάθησης Project Oxford της Microsoft. Επιπλέον παράδειγμα αποτελεί το how-old.net, το οποίο υπολογίζει την ηλικία ενός ατόμου με βάση μια φωτογραφία.

 

Σύμφωνα με την Allison Light, program manager σε μια ομάδα του Project Oxford, το Mimicker αποτελεί δείγμα ορισμένων APIs του Project Oxford. Μάλιστα, οι εφαρμογές του Project Oxford είναι ανοιχτού κώδικα, επομένως θεώρησαν ότι μια εφαρμογή αφύπνισης θα επιτρέψει σε άλλους developers να διαβάσουν τον κώδικα και να δουν πως αξιοποιούνται τα APIs.

 

Τέλος, να σημειωθεί ότι το Mimicker μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συμβατικό ξυπνητήρι, εφόσον υπάρχει επιλογή απενεργοποίησης των επιπρόσθετων λειτουργιών. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, θα λειτουργεί με όμοιο τρόπο με την προεγκατεστημένη εφαρμογή αφύπνισης της συσκευής.

 

 

Link.png Site: TechCrunch