Μετά από το Mimicker Alarm, το Microsoft Garage, το τμήμα της Microsoft που είναι υπεύθυνο για πειραματικά projects, κυκλοφόρησε μια νέα εφαρμογή ειδήσεων, το News Pro, για iPhone αλλά και για χρήση μέσω browser.

Πρόκειται για μια συνηθισμένη εφαρμογή ειδήσεων χωρίς να εντυπωσιάζει, η οποία δίνει έμφαση στην παροχή ειδήσεων που σχετίζονται με το επάγγελμα του χρήστη, αξιοποιώντας τις προτάσεις του Bing. Ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει είσοδο στην εφαρμογή με τον λογαριασμό του από το LinkedIn και το Facebook.

 

gallery_363048_2550_38700.jpg

 

Η εφαρμογή χωρίζεται σε τρεις βασικές κατηγορίες: στην καρτέλα Home, η οποία προβάλλει σημαντικές ειδήσεις, στην καρτέλα Explore, στην οποία ο χρήστης μπορεί να επιλέξει νέα πεδία που επιθυμεί να ακολουθεί και τέλος, στην καρτέλα που παρουσιάζει το προφίλ του χρήστη.

 

Το News Pro δεν φαίνεται να διαφέρει αρκετά από τις υπόλοιπες εφαρμογές ειδήσεων, ενώ ορισμένες από τις ειδήσεις που προτείνει στον χρήστη, βασίζονται στις ειδήσεις που μοιράζονται οι φίλοι του. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να διαβάσει μια είδηση αφενός προβάλλοντας ολόκληρη τη σελίδα, αλλά αφετέρου και προβάλλοντας μια πιο "μαζεμένη" έκδοση της σελίδας, μέσω της επιλογής speedy.

 

gallery_363048_2550_217847.jpg

 

Στο τέλος κάθε άρθρου εντοπίζονται επιλογές για σχολιασμό και κοινοποίηση του άρθρου. Το News Pro προσφέρει αρκετές επιλογές παραμετροποίησης όσον αφορά τα είδη των ειδήσεων που θα προβάλλει στην καρτέλα Explore. Μεταξύ άλλων, ο χρήστης μπορεί να καθορίσει συγκεκριμένες εταιρείες, βιομηχανίες, κλάδους και προϊόντα για τα οποία επιθυμεί να ενημερώνεται.

 

Η εφαρμογή διαθέτει επίσης και τη λειτουργία Pilot, η οποία προβάλλει στον χρήστη μια σειρά από προτεινόμενες θεματικές κατηγορίες.

 

Link.png Site: Engadget
File.png Download: iOS