Ο Bill Gates αγαπάει την κοινότητα του Reddit και έτσι για τρίτη φορά προχώρησε σε μία "συνέντευξη" στα πλαίσια της ενότητας AMA (Ask Me Anything) της γνωστής ιστοσελίδας, απαντώντας σε ερωτήσεις των μελών.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα πρέπει να περιμένουμε τα επόμενα 30 χρόνια στο χώρο των προσωπικών υπολογιστών -30 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης των Windows- ο Gates απάντησε ότι το διάστημα αυτό θα δούμε τις σημαντικότερες εξελίξεις από ποτέ. Μάλιστα ακόμα και στα επόμενα 10 χρόνια, θα πρέπει να περιμένουμε σημαντική πρόοδο στην αναγνώριση φωνής, στην μετάφραση σε πραγματικό χρόνο όπως επίσης διάφορες μηχανικές εργασίες από ρομπότ όπως η μετακίνηση ενός ασθενή στο νοσοκομείο ή το κόψιμο των φρούτων.

 

Συγκεκριμένα για τις μηχανές οι οποίες θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν διάφορες εργασίες, ο Gates δηλώνει την ανησυχία του σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, συμφωνώντας στην ουσία με τον ιδρυτή της Tesla και της Space X, Elon Musk, ο οποίος δε δίστασε να δωρίσει 10 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου αυτή να μη ξεφύγει από τον έλεγχο μας. Για τον συνιδρυτή της Microsoft μάλιστα το θέμα είναι σοβαρό, αναρωτώμενος γιατί μερικοί άνθρωποι δεν δείχνουν το απαραίτητο ενδιαφέρον για αυτό το ενδεχόμενο.

 

 

Παράλληλα, ο Gates ενημέρωσε ότι συνεργάζεται με τη Microsoft πάνω στη δημιουργία του Personal Agent, ενός προσωπικού βοηθού που θα θυμάται τα πάντα και θα κάνει εύκολη την εύρεση σημαντικών πληροφοριών που ο χρήστης έχει επιλέξει να θυμάται. Αν και δε ξέρουμε αν το συγκεκριμένο σχέδιο θα αποτελέσει μέρος της Cortana ή του Office, γνωρίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει σε πολλές πλατφόρμες, με τον Gates να πιστεύει ότι το μοντέλο κατά το οποίο ψάχνουμε να βρούμε εφαρμογές που να μας λένε τι είναι καινούριο, δεν είναι καθόλου αποδοτικό.

 

Τέλος σε αναφορά του στα Hololens, τα ειδικά γυαλιά που προσφέρουν την εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας σε συνδυασμό με ολογράμματα, ο Gates δηλώνει ότι «είναι φανταστικά» με τη Microsfot να «έχει συμβάλει σημαντικά στα τσιπ και στο λογισμικό τους». Ακόμα προσθέτει ότι «θα χρειαστούν μερικά χρόνια για τις εφαρμογές που θα κυκλοφορήσουν για το νέο gadget, να μπορέσουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες του». Περισσότερα για τα Hololens και τα Windows Holographic αναμένεται να μάθουμε τον Απρίλιο στο συνέδριο Build της Microsoft.

 

Link.png Site: Engadget

Link.png Site: TheVerge