Ο Bill Gates και ο Βρετανός υπουργός George Osborne ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι θα δαπανήσουν δισεκατομμύρια δολάρια στην προσπάθεια τους να νικήσουν την “μεγαλύτερη δολοφόνο στον κόσμο”, την ελονοσία.

Οι δύο τους ανακοίνωσαν τα σχετικά νέα σε άρθρο που υπογράφουν από κοινού στους The Times. Ανάμεσα σε άλλα επισημαίνουν στο άρθρο τους ότι “κανένα άλλο πλάσμα δεν έχει προκαλέσει το μέγεθος της ανθρώπινης τραγωδίας που έχει προκαλέσει το κουνούπι” και συμπληρώνουν ότι και οι “δύο πιστεύουν πως ένας κόσμος χωρίς την ελονοσία οφείλει να βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες για την παγκόσμια υγεία”.

 

Με την νέα αυτή δέσμευση, θα δούμε το Ηνωμένο Βασίλειο να παρέχει περισσότερα από $700 εκατομμύρια ετησίας για να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός για την καταπολέμηση της ελονοσίας. Παράλληλα, το Gates Foundation θα προσφέρει περισσότερα από $300 εκατομμύρια φέτος, με περισσότερες δωρεές να ακολουθούν τα επόμενα χρόνια. Η επένδυση αξίζει τον κόπο αφού όπως επισημαίνουν και οι δύο τους: “Υπάρχουν 200 εκατομμύρια κρούσματα της ασθένειας τον χρόνο, που κρατούν τα παιδιά εκτός σχολείου και τους γονείς μακριά από την εργασία τους.

 

Τα νοικοκυριά επίσης, μπορούν να καταστραφούν από τα έξοδα μεταφοράς και νοσηλείας σε κλινικές. Στις λιγότερο αναπτυγμένες και φτωχότερες περιοχές, η ελονοσία αποτελεί αιτία όσο και συνέπεια της φτώχειας. Στην Αφρική, η αρρώστια στοιχίζει δισεκατομμύρια λίρες τον χρόνο από την απώλεια της παραγωγικότητας, και ενδέχεται να ευθύνεται για το 40% των δαπανών στην δημόσια υγεία”.

 

Link.png Site: Gizmodo