Μετά την ανακοίνωση εξαγοράς του Xamarin από τη Microsoft, το ερώτημα όλων ήταν πως η Microsoft θα τιμολογούσε πλέον το γνωστό εργαλείο ανάπτυξης εγγενών mobile εφαρμογών, ένα ερώτημα που απαντήθηκε σήμερα φέρνοντας πολλά χαμόγελα στα πρόσωπα των προγραμματιστών.

Κάτω από αρκετές επευφημίες, ο Scott Guthrie της Microsoft ανακοίνωσε ότι όλα τα εργαλεία του Xamarin, ενσωματώνονται στο Visual Studio, και θα είναι διαθέσιμα χωρίς καμία χρέωση. Τα καλά νέα δε σταματούν εδώ αφού οι προγραμματιστές που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν εφαρμογές για τις mobile πλατφόρμες του iOS, του Android και των Windows, χρησιμοποιώντας κοινό κώδικα C# και .NET, δε θα χρειαστεί να είναι κάτοχοι μιας ακριβής άδειας του Visual Studio.

 

Συγκεκριμένα το Xamarin θα περιλαμβάνεται ακόμα και στη δωρεάν έκδοση του Visual Studio Community Edition εκτός βεβαιώς από την Professional και Enterprise έκδοση. Για όσους προγραμματιστές χρησιμοποιούν υπολογιστή Mac, από σήμερα μπορούν να κατεβάσουν το Xamarin Studio ως πρόσθετη εφαρμογή σε υπάρχουσα συνδρομή Professional ή Enterprise του Visual Studio.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν υπάρχουν περιορισμοί στην ενσωμάτωση του Xamarin στο Visual Studio και στις λειτουργίες του, ενώ η Microsoft δεσμεύεται ότι το SDK του Xamarin, θα αποτελέσει λογισμικό ανοικτού κώδικα μέσα στο 2016, συμπεριλαμβανομένου του Xamarin runtime, των βιβλιοθηκών του και των εργαλείων ανάπτυξης εφαρμογών.