Την Κίνα επέλεξε η Microsoft για να παρουσιάσει πριν λίγο το νέο μέλος στην οικογένεια Surface Pro, το οποίο θα έχει όπως αναμενόταν ακριβώς αυτή την ονομασία και όχι Surface Pro 5.

Εμφανισιακά οι αλλαγές είναι ελάχιστες, αν και το νέο μοντέλο είναι το ελαφρύτερο από όλα τα προηγούμενα. Και πάλι η Microsoft ενσωματώνει οθόνη 12,3 ιντσών τεχνολογίας Pixelsense, με αναλογία διαστάσεων 3:2 και ανάλυση 2736 x 1824 (267 εικονοστοιχεία). Όπως και στον προκάτοχό του, το ειδικό kickstand και hinge που ενσωματώνει στο πίσω μέρος η συσκευή, επιτρέπει την τοποθέτηση του Surface Pro σχεδόν παράλληλα με μια επιφάνεια, όπου με γωνία 165 μοιρών μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο εύκολα από σχεδιαστές με τις κατάλληλες εφαρμογές.

 

Το Surface Pen που αυτή τη φορά δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία, είναι εντελώς ανανεωμένο αφού σύμφωνα με τον Panos Panay, υπεύθυνο σχεδιασμού του Surface Pro, είναι το πιο γρήγορο ψηφιακό stylus της αγοράς με χρόνο απόκρισης τα 21ms καθώς και 4096 διαφορετικά επίπεδα πίεσης. Το κόστος του έχει οριστεί στα $99. Σε ότι αφορά τις θύρες, είναι οι ίδιες ακριβώς με αυτές του Surface Pro 4 κάτι που σημαίνει ότι και φέτος η Microsoft επιλέγει να μην ενσωματώσει USB - Type C θύρα. Όμως αργότερα μέσα στη χρονιά, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει προσαρμογέα που θα μετατρέπει τη Surface Connector θύρα σε USB Type-C προκειμένου ο κάτοχος του συστήματος να μπορεί όχι μόνο να ανταλλάξει δεδομένα με συμβατές συσκευές αλλά και να τις φορτίσει.

 

Η αυτονομία του Surface Pro είναι σημαντικά μεγαλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο αφού ανεβαίνει στις 13,5 ώρες, με υπεύθυνη κυρίως τη νέα γενιά επεξεργαστών Core m3/i5/Core i7 της Intel με την κωδική ονομασία Kaby Lake, η οποία χαρίζει 50% καλύτερες επιδόσεις από το Surface Pro 4. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η Microsoft καταφέρνει να ενσωματώσει εκτός από τον επεξεργαστή Core m3, και τον επεξεργαστή Core i5 χωρίς να υπάρχει κάποιο ανεμιστηράκι μέσα στη συσκευή.

 

 

Όπως πάντα, το απαραίτητο αξεσουάρ, το Type Cover που μετατρέπει το Surface Pro σε φορητό υπολογιστή, θα είναι διαθέσιμο με τιμή $129. Παράλληλα η Microsoft θα διαθέσει και μια νέα σειρά Type Cover στα οποία γίνεται χρήση του υφάσματος alcantara για πιο όμορφη και πολυτελή εμφάνιση. Το ίδιο το Surface Pro θα διατεθεί σε διάφορες εκδόσεις, με την τιμή του να ξεκινά από τα $799 ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχει και μοντέλο με υποστήριξη σύνδεσης σε LTE/4G δίκτυα. Η κυκλοφορία του θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου και σε 26 χώρες.