Τον περασμένο Απρίλιο, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην μετάβαση του Office 2016 for Mac από τα 32-bit στα 64-bit. Σήμερα, ξεκίνησε η διανομή της αναβάθμισης για όσους τρέχουν την σουίτα παραγωγικότητας της Microsoft σε περιβάλλον OS X.

Αν και το λειτουργικό σύστημα desktop της Apple βρίσκεται στα 64-bit εδώ και αρκετό καιρό, τα Windows συνεχίζουν να δίνουν την δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει έκδοση 32-bit ή 64-bit. Με την πρόσφατη αναβάθμιση ωστόσο, το Office 2016 for Mac κάνει την μετάβαση στην υποστήριξη 64-bit μόνιμη, και η Microsoft υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο θα ενισχύσει την απόδοση ενώ θα επιτρέψει νέα χαρακτηριστικά.

 

Η ενημέρωση κάνει τα Word, Excel, Powerpoint, Outlook και OneNote 64-bit για όλους όσους τρέχουν τις εκδόσεις Retail, Office 365 Consumer, Office 365 Commercial και Volume License του λογισμικού. Η Αυγουστιάτικη επίσης ενημέρωση (έκδοση15.25) θα φτάσει στον υπολογιστή σας σαν μια οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση/ αναβάθμιση εφαρμογής. Έτσι, θα λάβετε μία σχετική ειδοποίηση στο desktop σας ότι υπάρχει μία νέα έκδοση, όπως συμβαίνει και με άλλες εφαρμογές.

 

Αν πάντως δεν δείτε την σχετική ειδοποίηση, μπορείτε να κατεβάσετε χειροκίνητα την αναβάθμιση 64-bit από εδώ. Η Microsoft πάντως προειδοποιεί τους χρήστες του Office for Mac, ότι η μετάβαση στο λογισμικό 64-bit θα μπορούσε να επηρεάσει την λειτουργία των add-ins για τις εφαρμογές που έχουν δημιουργήσει τρίτοι. Το Office 365 για προσωπική χρήση κοστίζει €69 ανά έτος (ή €7 τον μήνα), ενώ το Office 2016 για Mac για οικιακή χρήση και μαθητές στοιχίζει €149.

 

Link.png Site: Engadget