Η κατασκευάστρια εταιρεία Archos επιβεβαίωσε αυτή τη βδομάδα πως θα κυκλοφορήσει σύντομα μια σειρά από low cost smartphone και tablets με λειτουργικό σύστημα Windows. Οι συσκευές θα αποκαλυφθούν επίσημα στο Βερολίνο στην έκθεση IFA, που ανοίγει επίσημα τις πύλες του στις 5 Σεπτεμβρίου.

Ο Loic Poirier, CEO της εταιρείας, ανέφερε πως η νέα σειρά έρχεται εξοπλισμένη με προϊόντα υψηλής απόδοσης και σχεδίασης σε προσιτές τιμές. Συμπληρώνει δε, πως είναι αποφασισμένοι να διαθέσουν τις συσκευές τους παγκοσμίως και είναι περήφανοι που θα διαμορφώσουν την αγορά με τη παροχή υψηλών τεχνολογικά συσκευών σε χαμηλό κόστος.

 

Από τη κυκλοφορία του πρώτου tablet, του Archos 9, το 2009 βασισμένο στα Windows 7, η εταιρεία δεν είχε κυκλοφορήσει άλλα προϊόντα με τη σφραγίδα των Windows κάτι που κάνει φέτος σε συνεργασία με τη Microsoft. Την ερχόμενη βδομάδα στην IFA θα αποκαλυφθούν τα εξής δυο προϊόντα:

 

Archos 40 Cesium Smartphone

Η Archos το περιγράφει ως ένα "ισχυρό και οικονομικό smartphone" και το βλέπουμε στην φωτογραφία του άρθρου. Φέρει οθόνη 4 ιντσών, ενώ τροφοδοτείται από τον τετραπύρηνο επεξεργαστή της Qualcomm, Snapdragon 200 και τρέχει σε λειτουργικό Windows Phone 8.1.

 

Θα είναι διαθέσιμο από το Σεπτέμβριο σε τρεις διαφορετικές χρωματικές θήκες (κίτρινο, μπλε και μαύρο), ενώ η τιμή του αναμένεται να είναι 99 δολάρια.

 

Archos 80 Cesium Tablet

Περιγράφεται ως "το ιδανικό Windows 8.1 tablet", το οποίο "συνδυάζει τέλεια τη ποιότητα και τη προσιτή τιμή, ενώ αναπαράγει την εμπειρία χρήστη από την επιφάνεια εργασίας ενός υπολογιστή στη φορητή συσκευή". Αποτελείται από οθόνη 8 ιντσών με ανάλυση 1280 x 800, ενώ τροφοδοτείται από ένα τετραπύρηνο επεξεργαστή της Intel. Οι πρώτες αποστολές θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και το κόστος του φτάνει τα 150 δολάρια.

 

977ceba0-49c9-482c-896a-2fa0d718e1f0.jpg

 

Link.png Site: WinSuperSite.com