Με τα Windows Phone η Microsoft ακολούθησε μία πιο απλή προσέγγιση όσο αφορά στη διαχείριση των apps, αποφεύγοντας τους φακέλους που έχουν υϊοθετήσει τα Android και iOS. Αυτό ωστόσο αναμένεται να αλλάξει.

Σύμφωνα με ένα άρθρο που έκανε την εμφάνιση του στην ιστοσελίδα των Windows Phone, η εταιρεία αναμένεται να υποστηρίξει φακέλους στην Start Screen του mobile λειτουργικού συστήματος της εταιρείας. Η προσέγγιση για τη δημιουργία φακέλων είναι όμοια με αυτή στα Android και iOS. Έτσι, κρατώντας το δάχτυλο πάνω από ένα Live Tile, ο χρήστης μπορεί να το “σύρει” πάνω από ένα άλλο, και μόλις το αφήσει δημιουργείται ένας φάκελος με τα δύο apps, που ο χρήστης μπορεί να μετονομάσει. Οι εφαρμογές στη συνέχεια είναι προσβάσιμες μέσω του φακέλου.

 

Η Microsoft επισημαίνει, ότι για τη δημιουργία φακέλων στην οθόνη έναρξης, είναι απαραίτητο ο χρήστης να έχει εγκατεστημένα στο κινητό του το Windows Phone 8.1 Update, που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη λειτουργικότητα θα έρθει στους χρήστες με τη μορφή κάποιας ξεχωριστής αναβάθμισης, και όχι με την εμφάνιση κάποιας νέας έκδοσης του λειτουργικού.

 

 

gallery_286955_895_34303.jpg

Οι φάκελοι πάντως δεν είναι κάτι νέο στα Windows Phone, αφού η Nokia πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε τη διάθεση της εφαρμογής App Folder, που προσφέρει περίπου την ίδια λειτουργικότητα.

 

Link.png Site: The Verge