Τα Windows Phone 8.1 αναμένεται να διαθέτουν ένα νέο κέντρο ειδοποιήσεων, που μοιάζει με αυτό που γνωρίζουμε από το Android –και αργότερα και από το iOS- και σύμφωνα με αναφορές θα ονομάζεται “Action Center”.

Το “Action Center” (Κέντρο Ενεργειών) θα εμφανίζεται με “swipe” από το πάνω μέρος της οθόνης προς τα κάτω, όπως συμβαίνει και με τις άλλες πλατφόρμες. Από τις εικόνες που διέρρευσαν, παρατηρούμε τέσσερα toggles για ορισμένες βασικές ρυθμίσεις –WiFi, Bluetooth, Airplane και Driving- ενώ επιπλέον παρατηρούμε την ονομασία του πάροχου κινητής τηλεφωνίας, το ποσοστό της μπαταρίας καθώς και την ημερομηνία.

 

Πιο κάτω παρατηρούμε το notifications hub, με τις ειδοποιήσεις, κατηγοριοποιημένες ανάλογα την εφαρμογή, που μπορούν να κλείσουν όλες με το πάτημα ενός πλήκτρου ενώ παρατηρούμε και συντόμευση για όλες τις ρυθμίσεις.

 

Σύμφωνα με το TheVerge, τα Windows Phone 8.1, πέρα από το “Action Center” θα διαθέτουν και το νέο ψηφιακό βοηθό που για την ώρα είναι γνωστός με την κωδική ονομασία “Cortana”, ο οποίος θα “τραβάει” πληροφορίες από τα Bing, Foursquare και άλλες υπηρεσίες, για να απαντάει με μεγαλύτερη ακρίβεια σε ερωτήσεις των χρηστών.

 

gallery_286955_906_38420.jpg

 

Επίσης θα προσφέρουν δυνατότητα ρύθμισης του ήχου ξεχωριστά για τις ειδοποιήσεις ή τα αρχεία multimedia (video, music). Περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση της νέας έκδοσης του mobile OS στις αρχές Απρίλη, κατά την διάρκεια του συνέδριου για developers της Microsoft, Build.

 

Link.png Site: http://www.phonearena.com/news/Windows-Phone-8.1-Action-Center-notification-center-leaks_id52398[/url]']PhoneArena