Η Microsoft μαζί με τα νέα Nokia Lumia 730 και 830, για τα οποία θα μιλήσουμε περισσότερο αύριο, όταν θα τα έχουμε δει από κοντά ώστε να σας μεταφέρουμε την «πρώτη γεύση» που μας άφησαν, ανακοίνωσε το Lumia Denim, την επόμενη αναβάθμιση του λογισμικού Lumia που θα διαδεχτεί το Lumia Cyan.

Οι χρήστες που έχουν στη κατοχή τους ένα από τα Nokia Lumia 930, Lumia Icon, Lumia 1520 ή Lumia 830, θα μπορούν να απολαύσουν επιπλέον ορισμένα χαρακτηριστικά, που δεν θα είναι διαθέσιμα σε άλλα κινητά της Microsoft.

 

Η Lumia Camera, θα αντικαταστήσει τη Nokia Camera και είναι σημαντικά ταχύτερη σε σχέση με το παρελθόν αλλά και ακόμα πιο εύκολη στη χρήση. Για παράδειγμα χρειάζονται μόλις μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου από φωτογραφία σε φωτογραφία ενώ με παρατεταμένο πάτημα στο πλήκτρο για τη κάμερα, οι χρήστες ενεργοποιούν τη λειτουργία λήψης video ανάλυσης 4K με 24 καρέ το δευτερόλεπτο.

 

Οι χρήστες επίσης των κινητών τηλεφώνων της Microsoft που αναφέραμε (εκτός από το Lumia 830) θα μπορούν να σώσουν μεμονωμένα καρέ από το video 4Κ ως φωτογραφίες, αφού μιλάμε για αρχεία των 8.3 Megapixels. Επιπλέον θα προσφέρεται αυτόματη λειτουργία High Dynamic Range (Auto HDR) καθώς και Dynamic Flash.

 

Οι χρήστες θα μπορούν να τραβήξουν πρώτα τη φωτογραφία και στη συνέχεια να επέμβουν στις ρυθμίσεις και επομένως στο αποτέλεσμα (π.χ θα μπορούν να εφαρμόσουν flash, και μάλιστα στην ιδανική ένταση αφού τραβήξουν τη φωτογραφία).

Νέοι επίσης βελτιωμένοι αλγόριθμοι επεξεργασίας εικόνας θα συμβάλλουν σε ακόμα πιο ευκρινείς φωτογραφίες, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

 

gallery_286955_1294_47124.jpg

 

Οι χρήστες ενός smartphone με Android εδώ και πολύ καιρό καλούν τη βοήθεια της ψηφιακής βοηθού της Google λέγοντας απλώς “ΟΚ Google”. Τώρα και οι χρήστες με Windows Phone θα μπορούν να καλέσουν τη ψηφιακή βοηθό της Microsoft με την έκφραση “Hey Cortana”. Αυτό είναι δυνατό να συμβεί χάρη στη τεχνολογία SensorCore.

 

Βελτιωμένη έρχεται και η λειτουργία Glance Screen, η οποία θα προσφέρει ακόμα περισσότερα δεδομένα και πληροφορίες –εκτός από την ώρα ή την ημερομηνία, θα προσφέρει δεδομένα και για τον καιρό ή πληροφορίες που αφορούν στην υγεία και την άσκηση μέσω των Bing apps κ.ά- στα συμβατά με τη λειτουργία κινητά τηλέφωνα Lumia.

 

Link.png Site: Nokia

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt