Η Mozilla ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να αναπτύσσει και να πουλάει smartphones με Firefox OS. Ωστόσο, θα συνεχίσει να ασχολείται με την πιθανή ενσωμάτωση του λειτουργικού σε άλλες συσκευές και δίκτυα IoT.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στο «Mozlando», το event για developers που διοργανώνει η Mozilla στο Ορλάντο, όμως η εταιρεία δεν παρέλειψε και να αναρτήσει αναλυτικότερη εξήγηση για την εν λόγω απόφαση.

 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία δηλώνει ικανοποιημένη με το Firefox OS και τα οφέλη που προσέφερε στη διαδικτυακή πλατφόρμα και συμπληρώνει ότι κατάφερε να ενσωματωθεί σε ευρεία γκάμα συσκευών, από φθηνά smartphones μέχρι και HD τηλεοράσεις.

 

Παρόλα αυτά, η Mozilla δεν κατάφερε να προσφέρει την άριστη εμπειρία χρήσης που επεδίωκε και γι'αυτό, διακόπτει τη διάθεση κινητών με Firefox OS. Επίσης, η Mozilla θα συνεχίσει να αναπτύσσει projects ανοιχτού κώδικα, δίνοντας προτεραιότητα στην εμπειρία χρήσης.

 

Το Firefox OS παρουσιάστηκε το 2013 στοχεύοντας σε αναπτυσσόμενες χώρες, εφόσον ήταν διαθέσιμο μέσω φθηνών συσκευών. Επιπλέον, βασιζόταν εξ' ολοκλήρου σε web apps. Δυστυχώς, δεν κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών και τα ποσοστά των πωλήσεων ήταν διαρκώς χαμηλά.

 

Link.png Site: TechCrunch