Την περασμένη εβδομάδα μάθαμε για τη συμφωνία της Mozilla με τη Yahoo η οποία θα φέρει τη μηχανή αναζήτησης της δεύτερης ως προκαθορισμένη επιλογή στο Firefox, αντικαθιστώντας αυτή της Google.

Η αλλαγή αυτή δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι χρήστες δε θα μπορούν να επιλέξουν αυτοί τη μηχανή αναζήτησης της αρεσκείας τους, με τη Mozilla όπως φαίνεται να ετοιμάζει αλλαγές πάνω στο συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να κάνει την όλη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη.

 

Έτσι στην τελευταία δοκιμαστική έκδοση του Firefox, το ειδικό πεδίο στο οποίο ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει τις αναζητήσεις του, γίνεται πιο έξυπνο αφού κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης, προτείνει εκτός από την αυτόματη συμπλήρωση του όρου, και την εκτέλεση της αναζήτησης με μια άλλη υπηρεσία. Σε αυτές περιλαμβάνονται το Twitter, η Amazon και η Wikipedia, κάτι που σίγουρα ενδιαφέρει όσους από πριν γνωρίζουν που θέλουν να εστιαστεί η αναζήτηση τους.

 

 

demo-one-off-search.gif

 

Στις διαθέσιμες επιλογές περιλαμβάνεται και η αφαίρεση των υπηρεσιών για τις οποίες ο χρήστης δεν ενδιαφέρεται να εμφανίζονται στην λίστα των διαθέσιμων μηχανών αναζήτησης. Το «πέρασμα» του νέου χαρακτηριστικού στην πλήρη έκδοση του Firefox αναμένεται να γίνει τις επόμενες εβδομάδες.

 

Link.png Site: TechCrunch