Η Mozilla κυκλοφόρησε νέα αναβάθμιση για τον Firefox στις πλατφόρμες των Windows, OS X, Linux και Android.

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης αναβάθμισης είναι η προσθήκη ειδοποιήσεων push, που είναι web-based, για τη desktop έκδοση του περιηγητή.

 

Ο Firefox διέθετε ήδη ένα διαφορετικό είδος ειδοποιήσεων, όμως, προκειμένου να εμφανίζονται, ο χρήστης έπρεπε να έχει συνεχώς ανοιχτή την εκάστοτε ιστοσελίδα. Οι νέες ειδοποιήσεις, οι οποίες θα συμπεριφέρονται σαν native ειδοποιήσεις, θυμίζουν το είδος των ειδοποιήσεων που συναντούμε σε mobile συσκευές.

 

Η διαχείρισή τους θα γίνεται από το κέντρο ελέγχου του Firefox και φυσικά, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει εάν θέλει να τις ενεργοποιήσει ή όχι. Η ίδια η Mozilla επισημαίνει ότι το νέο αυτό χαρακτηριστικό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ιστοσελίδες που αφορούν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, καιρό, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αγορές.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google έχει επίσης ενσωματώσει τέτοιου είδους γνωστοποιήσεις στον Chrome και ιστοσελίδες όπως το Facebook τις έχουν ήδη υιοθετήσει. Φυσικά, η Mozilla έχει δημοσιεύσει οδηγίες για developers αναφορικά με τον τρόπο που μπορούν να αξιοποιήσουν τις νέες ειδοποιήσεις push του Firefox.

 

Φυσικά, οι ειδοποιήσεις αποτελούν το κυριότερο, αλλά όχι και το μοναδικό χαρακτηριστικό της νέας αναβάθμισης του Firefox. Παραδείγματος χάρη, η Mozilla πραγματοποίησε και μια σειρά από αλλαγές στα προεγκατεστημένα εργαλεία για developers.

 

File.png Download: ']Firefox 44
Link.png Site: http://techcrunch.com/2016/01/26/firefox-44-launches-with-support-for-push-notifications/?ncid=rss']TechCrunch
Link.png Site: https://www.mozilla.org/en-US/firefox/android/44.0/releasenotes/[/url]']Android Release Notes