Όπως είχε ανακοινώσει το Mozilla Foundation, ο Firefox από τον Δεκέμβριο θα διαθέτει ως προκαθορισμένη μηχανή αναζήτησης αυτή της Yahoo -που με την σειρά της βασίζεται στην μηχανή Bing της Microsoft, τερματίζοντας τουλάχιστον για την Αμερικάνικη αγορά μία συνεργασία 10 ετών με την Google.

Το ίδρυμα Mozilla διέθεσε την νέα έκδοση του δημοφιλούς browser Firefox 34, η οποία φέρνει ορισμένες βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά, όπως την βελτιωμένη μπάρα αναζήτησης, καλύτερη εναλλαγή μεταξύ των θεμάτων, τον πειραματικό chat client του Firefox, "Hello" και φυσικά την νέα προκαθορισμένη μηχανή αναζήτησης της Yahoo για την Β.Αμερική (μπορείτε να δείτε όλες τις αλλαγές εδώ).

 

Ο νέος Firefox 34 δεν πρόκειται να αλλάξει τις ρυθμίσεις που έχει ήδη κάνει ο χρήστης στον browser του, ωστόσο θα ρωτήσει αν επιθυμεί να αλλάξει την μηχανή αναζήτησης. Όσοι θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την μηχανή αναζήτησης της Google, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να πατήσουν το πλήκτρο "Αργότερα" (να επαναλάβουμε ότι η αλλαγή αφορά στην Αμερικάνικη αγορά για την ώρα). Η νέα βελτιωμένη μπάρα αναζήτησης μειώνει τον αριθμό των κλικ και κάνει ευκολότερη την αναζήτηση σε ιστοσελίδες τρίτων, όπως το Wikipedia, το Amazon ή το Twitter.

 

Η εταιρεία επίσης αναβάθμισε και τον Firefox για Android, με την μεγαλύτερη αναβάθμιση να είναι η υποστήριξη για mirroring των tabs στο Chromecast media stick της Google καθώς και ένα νέο theme. Επιπλέον απενεργοποιήθηκε η υποστήριξη του παλαιού πρότυπου SSL 3.0 για προστασία απέναντι σε web encryption απειλές.

 

Link.png Site: The Next Web