Η Mozilla ανακοίνωσε επίσημα ότι τερματίζει την ανάπτυηξη του Firefox OS . Συγκεκριμένα, σε email που απέστειλε στους developers, δηλώνει ότι με την κυκλοφορία της έκδοσης 2.6 θα σταματήσει την ανάπτυξη του Firefox OS για smartphones. Επιπλέον, στις 29 Μαρτίου θα διακοπεί η λειτουργία του marketplace του Firefox OS.

Στο εν λόγω email, αναφέρεται επίσης ότι η ομάδα συσκευών δοκιμάζει μια νέα διαδικασία καινοτομίας προϊόντων, κάτι που μπορεί να συνεπάγεται ότι μια νέα πλατφόρμα θα κάνει την εμφάνισή της. Ωστόσο, περαιτέρω λεπτομέρειες θα δοθούν κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

 

Η εταιρεία δηλώνει ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα "foxfooding" που δοκιμάζει συσκευές, χρησιμοποιώντας όμως ένα τελείως διαφορετικό build του Firefox OS, από αυτό που γνωρίζουμε. Η πρώτη επίσημη συσκευή με Firefox OS κυκλοφόρησε το 2014.

 

Με το τέλος υποστήριξης του Firefox OS τον Μάιο, η Mozilla θα αποσύρει το προσωπικό και τα μέλη της ομάδας υποστήριξης από το project. Γενικά, πρόκειται για μια ανακοίνωση που δεν μας εκπλήσσει, καθώς γνωρίζαμε από τον Δεκέμβριο ότι πλησιάζει το τέλος του Firefox OS. Απλώς στην παρούσα φάση, έχει γίνει επίσημο.

 

Η ομάδα δηλώνει ότι πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση, που έπρεπε όμως να λάβει χώρα, ώστε να μπορέσουν να εστιάσουν στο να φέρουν τη δύναμη του web στο IoT (Internet of Things). Τα μέλη της ευρύτερης κοινότητας είναι απογοητευμένα και ζητούν από τη Mozilla να μην τερματίσει το πρόγραμμα, το οποίο, κατά τους ίδιους, αποτελεί συλλογική προσπάθεια που έχει ελπίδες να προχωρήσει.

 

Link.png Site: TheNextWeb