Νέα έκδοση σήμερα (και νέο εικονίδιο) για το δημοφιλή browser Firefox ο οποίος φτάνει αισίως την 23η έκδοση και περιλαμβάνει ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που επεκτείνουν τις δυνατότητες του πέρα από την εμφάνιση ιστοσελίδων.

Κάνοντας ένα βήμα παραπάνω μετά αππό την πρόσφατη ενσωμάτωση ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, σε μία persistent sidebar, o Firefox πλέον επεκτείναι αυτό το χαρακτηριστικό με το να προσθέσει ένα κουμπί διαμοιρασμού στην μπάρα εργασιών του browser.

 

Μέχρι στιγμής το νέο χαρακτηριστιστικό είναι συμβατό μόνο με το Facebook Messenger για Firefox και το Cliqz, και όπως αναφέρει η ομάδα του Facebook, «σας επιτρέπει τη δημοσίευση ενός ενδιαφέροντος άρθρου, διαμοιρασμού μιας συνταγής μαγειρικής ή την αποστολή μιας ιδέας για δώρο, όλα αυτά χωρίς να αφήσετε καθόλου την ιστοσελίδα που επισκεφθήκατε.

 

figurea1.jpg

 

Μέσω του Social Api, η Mozilla περιμένει την περαιτέρω υιοθέτηση του χαρακτηριστικού και από άλλες σχετικές ιστοσελίδες. Ακόμα βλέπουμε το Network Monitor, μια χρήσιμη λειτουργία που παρέχει πληροφορίες γύρω από την ταχύτητα φόρτωσης των ιστοσελίδων και τρόπων βελτιστοποίησής της.

 

Στο Firefox 23 δεν υπάρχει πλέον υποστήριξη για το <blink>, ένα στοιχείο το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά όσοι δημιουργούσαν ιστοσελίδες τη δεκαετία του 90 και τους άρεσαν τα κείμενα που αναβόσβηναν.

 

Μπορείτε να δείτε τη λίστα με όλες τις αλλαγές της νέας έκδοσης, ακολουθώντας το παρακάτω σύνδεσμο.

 

Link.png Site: https://www.mozilla.org/en-US/firefox/23.0/releasenotes/[/url'>']Firefox 23 Release Notes

Link.png Site: http://techcrunch.com/2013/08/06/firefox-23-launches-with-built-in-sharing-button-new-security-features-on-desktop-updated-awesome-screen-on-mobile/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Techcrunch+%28TechCrunch%29']TechCrunch