Είναι γνωστό πως η Apple είναι αρκετά αυστηρή όσον αφορά τις εφαρμογές που θα φιλοξενεί στο λειτουργικό της σύστημα. Εφαρμογές τρίτων, όπως οι περιηγητές Chrome ή Opera, είναι λειτουργικές σε iOS γιατί χρησιμοποιούν τη JavaScript και τις μηχανές αναζήτησης της Apple ή στην περίπτωση του Opera, επειδή επεξεργάζεται τα δεδομένα σε server και στη συνέχεια τα στέλνει στη συσκευή.

Εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, η Mozilla αρνείται πεισματικά να κυκλοφορήσει έκδοση του Firefox για iOS, μιας και η Apple δεν επιτρέπει σε άλλες εφαρμογές να χρησιμοποιούν άλλη rendering μηχανή στην πλατφόρμα της πέρα του webkit. Με την αλλαγή CEO όμως και με τον Chris Beard επικεφαλή, φαίνεται πως η εταιρεία το ξανασκέφτεται.

 

Με αφορμή μια διοργάνωση σήμερα στο Portland των Η.Π.Α, η Mozilla αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνει διαθέσιμος ο Firefox σε iOS συσκευές. Ο VP της Mozilla για το Firefox, Jonathan Nightingale, με ανάρτησή του στο Twitter επεσήμανε πως αυτό θα γίνει πραγματικότητα και θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση, ενώ και η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα πως δοκιμάζει τον Firefox για τη πλατφόρμα iOS. Παρ'όλα αυτά, η Mozilla δεν έχει ξεκαθαρίσει πως θα φέρει τον Firefox στο iOS, αν και πολύ πιθανό να συνεργαστεί με τη τεχνολογία της Apple, οπότε και θα μπορεί να υποστηρίζει το συγχρονισμό μέσα από το λογαριασμό του Firefox.

 

Αξίζει να αναφέρουμε πως πριν αρκετό καιρό η Mozilla κυκλοφόρησε το Firefox Home για iOS ώστε οι χρήστες της να μπορούν να συγχρονίζουν τα δεδομένα τους σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιούσαν, δυστυχώς όμως το όλο εγχείρημά της εγκαταλείφθηκε πριν περίπου 2 χρόνια.

 

Link.png Site: TechCrunch