Έχοντας αφήσει αρκετά υπονοούμενα το τελευταίο διάστημα, η Microsoft προχώρησε σήμερα στην επιβεβαίωση ότι ο νέος της browser δε θα ονομάζεται Internet Explorer και ότι αποσύρει τη συγκεκριμένη ονομασία από τις μελλοντικές εκδόσεις των Windows 10.

Μιλώντας σε συνέδριο της Microsoft που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών, ο υπεύθυνος Marketing της εταιρείας Chris Capossela επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει ήδη η αναζήτηση μιας νέας ονομασίας για το browser της εταιρείας που για την ώρα έχει την προσωρινή ονομασία Project Spartan. Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι για λόγους συμβατότητας, μια έκδοση του Internet Explorer θα περιλαμβάνεται στα Windows 10 αν και δεν είναι σίγουρο αν αυτό θα ισχύσει για όλες τις εκδόσεις ή μόνο γι' αυτές που προορίζονται για επιχειρήσεις για λόγους συμβατότητας.

 

Το σίγουρο είναι ότι ο νέος browser, Project Spartan, θα είναι ο κύριος τρόπος για χρήστες των Windows 10 να πλοηγηθούν στο Διαδίκτυο, με μια πρώτη γεύση να παίρνουμε τις επόμενες ημέρες όταν και αναμένεται η νέα δοκιμαστική έκδοση των νέων Windows η οποία και θα περιλαμβάνει μια λειτουργική έκδοση του νέου browser.

 

Τα τελευταία χρόνια η Microsoft προσπάθησε να αποβάλει την άσχημη εικόνα που έχουν οι χρήστες για το browser της, με μια έντονη διαφημιστική εκστρατεία στην οποία δεν έλειπαν και οι «επιθέσεις» της εταιρείας για τον Internet Explorer 6.0, μια έκδοση η οποία δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στους δημιουργούς ιστοσελίδων.

 

Στην ομιλία του ο Capossela επισήμανε τη δύναμη του ονόματος της Microsoft αφού σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αρκετοί χρήστες του Chrome browser της Google βρήκαν πιο ενδιαφέρουσα τη νέα "μυστική" ονομασία, μόλις τοποθετούνταν η λέξη Microsoft στην αρχή.

 

chromedata.0.jpg

 

Link.png Site: TheVerge