Η Microsoft πρόκειται να προσθέσει σύντομα ένα ευφυές χαρακτηριστικό αυτόματης παύσης (auto-pause) στον browser Microsoft Edge, ώστε το μη ουσιώδες περιεχόμενο Flash να διακόπτεται, και να ενεργοποιείται μόνο όταν ο χρήστης κάνει κλικ επάνω του.

Η κίνηση της Microsoft αναμφισβήτητα ενθαρρύνει την απομάκρυνση από το Flash, ωστόσο είναι λίγο διαφορετική από τον τρόπο που άλλες εταιρείες χειρίζονται το θέμα, που στις περισσότερες περιπτώσεις το Flash είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή (και με τον χρήστη να απαιτείται να το ενεργοποιήσει χειροκίνητα). Για κάποιους, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε σοφότερη επιλογή για την Microsoft.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Microsoft, η εταιρεία κοιτάζει “προς τα εμπρός σε ένα μέλλον όπου το Flash δεν είναι πλέον απαραίτητο ως προεπιλεγμένη εμπειρία”. Μέχρι τότε, η Microsoft επέλεξε τον δρόμο της αυτόματης παύσης, κάτι που όπως λέει η εταιρεία θα βελτιώσει σημαντικά την διάρκεια της μπαταρίας, θα μειώσει τις απαιτήσεις σε μνήμη και γενικότερα θα βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.

 

Αυτό σημαίνει ότι οι διαφημίσεις και τα animations σε ιστοσελίδες που βασίζονται στο Flash θα δείχνουν “paused”, ωστόσο τα videos και τα Flash-based games θα λειτουργούν κανονικά όπως συνήθως. Αξίζει να αναφέρουμε πάντως, ότι η Microsoft θέλει να δει τα σύγχρονα πρότυπα web να παίρνουν το ταχύτερο δυνατό την θέση του Flash και έχει ενθαρρύνει ρητά την διαδικτυακή κοινότητα να απομακρυνθεί από την χρήση του Flash.

 

Η λειτουργία αυτόματης παύσης του Flash θα κάνει την εμφάνιση της στον Microsoft Edge browser με την διάθεση του Anniversary Update για τα Windows 10. Όσοι ωστόσο είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα Windows Insider θα μπορούν νωρίτερα να δοκιμάσουν αυτή την δυνατότητα με την build 14316 των Windows 10.

 

Link.png Site: SlashGear