Τον περασμένο Ιούνιο κατά την παρουσίαση της τελευταίας έκδοσης του OS X, η Apple αποκάλυψε τα σχέδια της για μια νέα desktop εφαρμογή με την ονομασία Photos η οποία θα αντικαταστήσει το iPhoto για τη διαχείριση των φωτογραφιών σας.

Από σήμερα όσοι έχουν πρόσβαση στις δοκιμαστικές εκδόσεις του OS X Yosemite, μπορούν να έχουν μια πρώτη γεύση από τη νέα εφαρμογή η οποία αναμένεται να ενσωματωθεί στην έκδοση 10.10.3 του λειτουργικού συστήματος της Apple.

 

Το Photos θα είναι συμβατό με το βιβλιοθήκη του iCloud Photo προκειμένου να συγχρονίζει τις φωτογραφίες που κάνετε λήψη στο iPhone και το iPad σας όπως και τα video σας. Σε περίπτωση που επεξεργαστείτε κάποια φωτογραφία σας σε κάποια από αυτές τις συσκευές, τότε η νέα της έκδοση θα εμφανιστεί κανονικά στον υπολογιστή σας ενώ η οργάνωση των φωτογραφιών γίνεται με παρόμοιο τρόπο με αυτό που ισχύει στην πλατφόρμα του iOS. Μπορείτε για παράδειγμα να δείτε με μια ματιά όλες τις φωτογραφίες που έχετε κάνει λήψη σε διάστημα αρκετών ετών, να εστιάσετε σε αυτές που σας ενδιαφέρουν και να δείτε αναλυτικά τις συγκεκριμένες συλλογές.

 

Η επεξεργασία των φωτογραφιών είναι δυνατή και μέσα από την εφαρμογή των Photos, με πολλά από τα διαθέσιμα εργαλεία να θυμίζουν τις δυνατότητες της εφαρμογής Aperture της οποίας την ανάπτυξη έχει διακόψει η Apple.

 

mba13-iphone6-ipadmini3-photos-pr-print.jpg

 

Το ευρύτερο κοινό θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τη νέα εφαρμογή μέσα στην Άνοιξη όταν και η Apple έχει ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορήσει μια δοκιμαστική έκδοση ενώ η τελική έκδοση αναμένεται και πάλι την Άνοιξη χωρίς κάποια χρέωση.

 

Link.png Site: Apple Photos

Link.png Site: TechCrunch