Η Apple προέβη στην επίσημη ανακοίνωση της νέας έκδοσης του δημοφιλούς λειτουργικού για τα desktop συστήματα των Mac.

Ο λόγος για το OS X 10.9 Maverics, η ανακοίνωση του οποίου έλαβε χώρα στην έκθεση WWDC. Όπως κάθε έκδοση, έτσι και αυτή φέρει ποικίλες βελτιώσεις και bug fixes, συμπεριλαμβανομένου και την παρουσία tabs στο Finder. Η υποστήριξη Tags αποτελεί ένα καινούργιο χαρακτηριστικό της πλατφόρμας και εφαρμόζεται στα έγγραφα στο Macς.

 

Να αναφέρουμε επίσης ότι η εταιρεία υπόσχεται βελτιωμένη υποστήριξη για πολλαπλές οθόνες ενώ σημαντικές βελτιώσεις έλαβε και ο γνωστός φυλλομετρητής Safari, με μια νέα μπάρα bookmarks να προστίθεται και τη δυνατότητα απευθείας διαμοιρασμού links από το Twitter και το LinkedIn . H εταιρεία αναφέρει ότι είναι και πιο ενεργειακά αποδοτικός σε σχέση με τον Chrome.

 

H Apple στο OS X 10.9 Maverics βελτιώνει και την διαχείριση των κωδικών ασφαλείας με το νέο iCloud Keychain, που αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες σύνδεσης, πιστωτικές κάρτες και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, επιτρέποντας το συγχρονισμό αυτών με τις διάφορες συσκευές. Επιπροσθέτως ειδοποιήσεις από διάφορες εφαρμογές iOS, μπορούν να προωθηθούν στο Mac ενώ το λογισμικό θα ενσωματώνει και εφαρμογή Χαρτών και το iBooks τα οποία έρχονται από το iOS.

 

Εμφανισιακά, το OS X κινείται στα ίδια επίπεδα με προηγούμενες εκδόσεις, έχοντας όμως αποχωριστεί από τα αμφιλεγόμενα σχεδιαστικά στοιχεία του Mountain Lion. Το λογισμικό θα μπορεί να αποκτηθεί αποκλειστικά από το Mac App Store της Apple το Φθινόπωρο.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/6/10/4413466/apple-os-x-10-9-announcement-pricing-availability[/url]']theverge.com