Η Opera Software, η Νορβηγική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τον δημοφιλή mobile browser Opera Mini, θα ανήκει πλέον σε μία Κινέζικη κοινοπραξία η οποία έβαλε πάνω στο τραπέζι $1,2 δισεκατομμύρια.

Η κοινοπραξία αποτελείται από τον mobile game developer Kunlun και την εταιρεία προϊόντων ασφαλείας για φορητές συσκευές Qihoo 360, καθώς και από τα επενδυτικά funds Golden Brick και Yonglian.

 

Η συμφωνία αναμένεται να ανοίξει μία τεράστια αγορά για την Opera, και θα την φέρει σε επαφή με μία ευρύτερη βάση χρηστών στην Κίνα, ενώ θα δώσει στις εταιρείες Kunlun και Qihoo πρόσβαση στην mobile διαφημιστική της πλατφόρμα της. Ο CEO της Opera Software, Lars Boilesen δήλωσε: “Υπάρχει μία ισχυρή στρατηγική και βιομηχανική λογική πίσω από την εξαγορά της Opera από την κοινοπραξία. Πιστεύουμε ότι η κοινοπραξία, με το εύρος της εμπειρίας και της ισχυρής θέσης της στην αγορά σε αναπτυσσόμενες αγορές, θα είναι ένας ισχυρός ιδιοκτήτης για την Opera. Κάτω από την ιδιοκτησία της κοινοπραξίας, η Opera θα ενισχύσει την θέση της για να εξυπηρετήσει τους χρήστες και τους συνεργάτες της με ακόμα περισσότερες καινοτομίες, και θα επιταχύνει τα σχέδια επέκτασης και ανάπτυξης της.

 

Πέρα, από τον mobile και desktop browser, η Opera επεκτάθηκε τελευταία και στην συμπίεση video, που υπόσχεται να μειώσει την χρήση mobile data στο μισό, χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα του video.

 

Link.png Site: Venturebeat